Van het zetten van de betonnen muren waren een achttal dikke houten balken overgebleven, en ik heb al maanden zitten broeden op een idee om die te hergebruiken. Het begint met dat broeden vaak met een functionele gedachte, maar dan komen er vanzelf allerlei gedachten opborrelen. Het zijn forse balken van drie meter lang, dus het moest wel iets worden van enige afmeting.

Bank037Gelukkig was onze zoon Roy zaterdag ook bij ons, zodat we gezamenlijk de klus konden oppakken. Eerst een A-vormige stellage gemaakt. Dat was het moment dat Marie-José een bericht postte op Facebook, wat dit toch voor iets zou gaan worden. Dat heeft veel creatieve oplossingen opgeleverd.

Bank051

Bank054

En eerlijk is eerlijk, Noortje heeft gewonnen: "Een bank voor wapperbenen". Maar dat wil niet zeggen dat de andere ideeën niet waar zijn, want sommige van dat soort ideeën wordt uiteindelijk toch ook waar.

Een schildersezel, standaard voor de dorpsklok, schavot voor klokkeluiders, kattepult voor ongehoorzame facebook-leden, insektenhotel XXL, boomhut voor kinderen tot Bank05965 jaar (waarom niet ouder???), De A- van Almere.....

 

 

Een bankje voor wapperbenen dus, en Noortje kan de prijs ( een potje zelfgemaakte jam van Vlier en Appelbes) in ontvangst nemen.

Bank068uitsnede

Bank070uitsnede

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanmiddag kwamen Stefan en Rineke met hun twee zoons Emiel en Maarten op bezoek, en die hebben ook meteen laten zien, dat je dit gevaarte op meer dan één manier kunt beklimmen. En het kan zelfs als familiebank worden benut.

 Bank082

 Bank095

 

Bank135

 

 

Vanuit het bankje kan je mooi uitkijken over de paddenpoel en de rest van het Paradijsvogelbosje. Het is ook grappig dat de punt bijna over de hele kavel te zien is, als een magisch teken.

primi sui motori con e-max.it