Gisteren hebben we al onze ervaringen gedeeld toen het merendeel van de zonnepanelen op onze grote woning zijn geplaatst.

Maar het werd gisteren te snel donker na een lange werkdag, dus vandaag kwamen Michael en Abel van de Zonnefabriek terug om de laatste zonnepanelen te bevestigen en te stellen. Omdat de panelen over de vijftien meter van het dak zo strak om de twee dakramen zitten, komt het stellen heel nauw. Dus gisterenmiddag constateerde Stefan, dat er een kleine twee centimeter verloop in de rij zat. Die moest zowel in de onderste als in de bovenste rij worden gecorrigeerd. Wat is ttwee centimeter, zou je je afvragen, maar zelfs op afstand is het verschil nu zichtbaar strakker.

Zonnepanelen544Zonnepanelen543Zonnepanelen548De laatste panelen vragen ook nog wat acrobatische toeren, omdat er weinig plek meer op het dak is om je voeten neer te zetten. En dan is ineens het hele dakvlak gevuld!

Zonnepanelen549Zonnepanelen550Tenslotte worden binnen de kabels nog aan de omvormer verbonden, en kan de installatie stroom gaan leveren. Wel jammer dat er vandaag geen zonnetje te bespeuren was. Maar toch! Wij zijn er klaar voor!

Zonnepanelen551

Als we de omvormer met een internetkabel verbinden, kunnen we met een App de prestaties van de installatie bijhouden. Als we internet hebben.... Maar dat is een ander hoofdstuk.Zonnepanelen552

 Zonnepanelen561

En het eerstvolgende hoofdstuk wordt om de zonnepanelen te omlijsten met Cortenstaal gootstuk, boeidelen en nok. Maar voor nu ligt het er mooi bij. Dank dus aan Stefan, Michael, Abel en Rodrigo voor hun werk namens de Zonnefabriek.

primi sui motori con e-max.it