BurendagNov564panoramaAfgelopen zaterdag was het weer onze maandelijkse buurtborrel oftewel buurtbabbel voor ons wijkje, de Frederik van Eedenweg. En voor het eerst sinds ik me kan heugen deze keer niet met stralend weer, maar met een miezerbuitje. Dus zijn we deze keer naar binnen getrokken in onze tuinkamer. De houtstapels zoveel mogelijk aan de kant geschoven, en een broodnodige veegbeurt om de kilo's schuurstof te minimaliseren. De verrijdbare kast als barretje erbij, en voila, een buurthuisje waardig!

BurendagNov601

 

 

  

Hoewel gezellig bijpraten voorop staat, komen er ook zeker serieuze onderwerpen langs, die we als Vereniging moeten oppakken. Een greep uit de aandachtspunten:

  • Aanvraag en aanleg water, electra en kabel door de nutsbedrijven.
  • planning van individuele initiatieven en consequenties voor de aanleg van de weg.
  • De bosrand met Staatsbosbeheer, essentaksterfte, hoe we de bosrand kunnen behouden en daaraan kunnen bijdragen als omwonende en vrijwilligers.
  • Hoe we de weg het beste kunnen aanleggen: allemaal hetzelfde en ook met trilplaat vlak en stabiel gemaakt.

Het wordt tijd voor een heuse vergadering om ook als Vereniging voor de leden het beste te doen.

Om elkaar nog beter te leren kennen bereiden we een kaart van de wijk voor met alle namen en ook portretten van iedereen erbij.

Het Frederik van Eeden Smoelenboek in wording. Niet iedereen was er, dus wordt volgende keer vervolgd.

BurendagNov600 BurendagNov572  BurendagNov571 BurendagNov592 BurendagNov591
BurendagNov581 BurendagNov577 BurendagNov574 BurendagNov585 BurendagNov588

En de grote hamvraag waarover alle buren zich zorgen maken: Hebben we binnenkort nog een bosrand, of wordt er zo radikaal gekapt dat er weinig overblijft? Verdwijnt dit uitzicht? Hopelijk komen we er met Staatsbosbeheer, het Houthakkersgilde en andere partijen samen uit om de kwaliteit van het bos te behouden.

BurendagNov613panorama2

primi sui motori con e-max.it