BoomplantactiePan3Het was een spannende week. Alle bestellingen voor Heg en Landschap zouden binnenkomen!

Bij de avond waarin we uitleg over de boom- en struiken actie van Heg en Landschap gaven, waren ruim 40 mensen aanwezig. Het enthousiasme was groot. Dat hadden we wel in de gaten. Zondag deden we een oproep om iedereen nog op tijd in te laten leveren. En dat deed met massaal! Zondagavond liep onze mailbox over!

 

Daarvan hebben we een verzamellijst gemaakt met alle informatie, project omschrijvingen, persoonsgegevens en bestellingen. Het viel nog niet mee om alle informatie in één keer bij iedereen te krijgen, maar dat is toch aardig gelukt.

 

Zo'n zestig initiatieven en groepen van initiatieven bestelden. En dat leidt tot een totaalbestelling van meer dan 29.000 stuks plantgoed! Wat een enorme hoeveelheid!

 

Dat heeft ons verbaasd, maar ons niet alleen.

 

logohegenlandschapLex Groeneveld van de Stichting Heg en Landschap was ook totaal overvallen door deze hoeveelheid. Dit is meer dan de helft van alle plantgoed dat zij dachten uit te geven dit jaar. We hebben dan ook meermalen deze week contact met Lex gehad, over of dit zou kunnen, hoe dit zou kunnen etc. Hij moest hierover vanochtend met zijn bestuur overleggen. Zouden we aan het succes van de actie ten onder gaan?

 

Maar nu heeft Lex aangegeven dat ze gaan proberen de hele bestelling te honoreren. Hulde! Wellicht nemen zij zelfs een voorschot op de bestelling van volgend jaar, om de korting op het plantgoed door Yves Rocher ook op al deze aantallen te kunnen bieden.

 

Lex gaat nu bij alle leveranciers nabellen om het plantgoed te reserveren. Dan krijgt hij ook definitief te horen of alle aantallen van alle plantgoed beschikbaar is.

 

bomenenstruikendag3Daarover hoopt Lex ons volgende week te informeren.

 

Vooralsnog is het natuurlijk fantastisch dat het er naar uit kan zien dat we de hele bestelling ontvangen! We zijn trots dat we dit als stichting Paradijsvogelbosje samen met Anne-Marie Tholen dit jaar kunnen faciliteren.

 

Op 22 december hopen we de eerste 3112 stuks te ontvangen voor zeven deelnemers. De rest komt begin februari.

 

 

Dat zal nog een aardige organisatie vergen, om in februari 26.000 stuks plantgoed te sorteren en te verdelen.

 

Die zorg komt later. Voor nu kunnen we toch van een groot succes spreken: Oosterwold wordt groen!

 

Om een en ander in perspectief te plaatsen:

in de pers geeft het initiatief Eemvallei van Staatsbosbeheer, voedselbos en Stadsboer aan gezamenlijk zo'n 25.000 bomen te planten. Particuliere initiatieven maken de wijk dus minstens even groen!

 

 

primi sui motori con e-max.it