gerda lenselink tedxZo rond de jaarwisseling hebben we de gelegenheid om een aantal overwegingen langs te komen. Eens te kijken naar filmpjes waar we anders niet aan toe komen.

Er zijn twee filmpjes die ik je graag onder de aandacht zou willen brengen. Ze zijn van en over mensen die ik dankzij Paradijsvogelbosje (weer beter) heb leren kennen. En jullie hebben nu volop tijd om te kijken nietwaar?

De eerste is een filmpje dat gemaakt is door Gerda Lenselink bij de TEDX Almere dit jaar. Gerda is ook bestuurslid van onze stichting Paradijsvogelbosje. Gerda vertelt in haar verhaal (ze is inmiddels 100 jaar geworden...) over hoe het Markermeer IJmeer zou kunnen ontwikkelen. Hoe we dat bestuurlijk kunnen regelen, maar ook hoe we daar zelf aan bij kunnen dragen. Wij hebben naar haar geluisterd en onze voor-, zij- en achtertuinen aangepast, een beetje chaos gecreëerd. We proberen verbindingen te leggen, ruimte te bieden om elkaar te ontmoeten.  Doen jullie dat ook?

safi en maximeEen andere nieuwe kennis die ik tegenkwam dit jaar, ontmoette ik op een diner van Growing Green Cities. En hoewel een beetje kritisch was op de formule van de avond heb ik een aantal mensen leren kennen die ik anders nooit had ontmoet. Ik sprak met Safi Graauw en zijn levenspartner Maxime Tevreden. Zij heeft in Nobelhorst een eterij Tea da di date, waar je veganistisch kan eten. Ik ben nog niet geweest, maar het staat hoog op mijn verlangljstje. Safi vertelde op die avond over de film die hij heeft gemaakt over het programma Just Diggit. Ik kende het programma zelf alleen van een tamelijk irritante reclame op radio 4. "We maken de aarde weer groener, just diggit." (juist als er irritatie ontstaat blijft de boodschap hangen heb ik begrepen) Maak de aarde groener door bomen te planten. De film is gemaakt in Kenia, bij de Massai. Safi: ik liet het je met de kerst al weten: wees trots op het programma en de film.  

primi sui motori con e-max.it