We hadden op facebook al onze ongelukkige kleine schade laten zien omdat een Container van Liander was omgevallen op onze struiken.
Des te ongelukkiger was het dat de container hier helemaal niet in de wijk en buurman Ron z'n kavel hoorde te staan. Dat konden medewerkers van Baas ons al twee maanden geleden vertellen. Er zaten alleen twee verbindingsstukjes in, bedoeld voor een hoofdleiding. In de Titus Brandsmaweg dus. Maar ja, die kon de chauffeur toen blijkbaar niet vinden. En Liander was de container ook nog niet kwijt geweest voordat ik belde na de storm, dat het toch niet de bedoeling was dat de container plat op onze struikjes lag.
LianderContainer24444048LianderContainer24453872Welnu, vanmiddag kwam een grote vrachtwagen om de container container op te halen. En weer kon de chauffeur niet zo goed de weg vinden. Althans, niet waar de afslag van de Paradijsvogelweg begint en ophoudt. Dus belandde hij een meter naast de StelCon-platen diep in de blubber. Na veel gefoeter heb ik hem de tip gedaan, dat buurman Henk ons al eens heeft geholpen om een vrachtwagen los te trekken.
LianderContainer5118LianderContainer25240672Hij bellen dus, en ja, binnen tien minuten kwam buurman Henk met zijn zoon aan, met een reusachtige trekker. Gelukkig ziet onze buurman wel de humor in van dergelijke situaties. Een soort TrekkerTrek spelletje. Zo kwam de vrachtwagen dus weer min of meer op de weg.
Toen probeerde de chauffeur het opnieuw, LianderContainer30536722van de andere kant; deze keer met achterwiel sturing erbij. Dat helpt.
Vervolgens kon hij met de kraan de container rechtop zetten, en op de wagen zetten.LianderContainer30636895
LianderContainer30754740De schade: een wilg, een beuk en een vlier platgewalst. Toch maar even een klacht indienen bij Liander. Nu moet ik zeggen dat ik daartoe ben uitgenodigd door uiterst vriendelijke medewerkers van Liander.
Wel jammer dat ik de blubber weer van de weg moet scheppen. En die gaten aan twee kanten naast de weg die krijg ik niet dicht.

En een uurtje bellen, en een uurtje opzichter spelen.....

Maar wel weer een sterk verhaal erbij....

 

noot achteraf: Liander heeft de kosten om de bomen te vervangen keurig vergoed!

primi sui motori con e-max.it