wilgensnoeiennadine 0106Vandaag beginnen we de dag rustig. Irene is thuis, maar studeert lekker door. Onderwijl is het buiten heerlijk weer. 's Ochtends drinken we koffie met  Bart en Hadewych (jullie kennen ze van de Speelwildernis). We lopen nog een rondje op de tuin en als je speelwildernis wilt, moet je natuurlijk even op de wapperbenenbank klimmen! En er weer af springen.

bartenhadewych

Wanneer we net naar buiten gaan komen Nadine en Jasper net binnen (of buiten eigenlijk). Ze komen een middagje meewerken en wilgen "oogsten", om ze zelf te gaan planten.

wilgensnoeiennadine 0101

Jasper en Nadine snoeien de wilgen bij de grote vijver. Onderwijl snoeit Marien de wilgen langs de Singel. En snoeien is één ding, maar vervolgens moeten alle takken verzameld worden. Nadine en Jasper zoeken uit welke soorten wilgen ze willen hebben en halen alle kleine takjes van de wilgen af. Die moeten er toch af en het vervoert wel veel makkelijker als ze er niet meer aan zitten.

wilgensnoeiennadine 0100

De grote snoeitangen komen hierbij goed van pas!

wilgensnoeiennadine 0099En als de takken zijn verzameld en geordend, hebben we toch een berg takken. Help! De berg moet wel opgeruimd, want Irene moet naar de trein gebracht vanavond. Jasper en Nadine helpen fijn om de boel weer begaanbaar te krijgen.

Wie nog belangstelling heeft: er zijn nog tenen over, maar overleg even als je wat wilt komen halen. Marien roept optimistisch dat alle wilgen al zijn geknot, maar da's nog niet waar. Dus wie nog een keer een dagje zijn kop los wil gooien is van harte welkom!

wilgensnoeiennadine 0115

 

 En dan laden ze langzaam de auto (en wat voor auto) vol. En ik vind het er spectaculair uitzien als ze wegrijden:

wilgensnoeiennadine 0123

 Succes met planten Nadine en Jasper!

 

primi sui motori con e-max.it