Onze Frederik van Eedenweg is een lusvormige kavelweg, die met een paar bochten weer terugkomt op de Paradijsvogelweg. De lus is nog niet klaar, maar aan de andere kant is buurman Jeroen begonnen met zijn bouwproject, dus is daar ook een weg aangelegd. Daar hoort ook een straatnaambordje bij.

StraatnaamBordje095756956Omdat er veel zwaar verkeer over de halfverharde weg rijdt, zoals vrachtwagens met heipalen en beton, komen er snel kuilen in de weg. Dat werd met alle regen erbij zo veel, dat er kans bestond dat personenauto's diep door de plassen rijden en met de bodemplaat op de grond terecht komen. Nu hebben de meeste auto's niet zoveel te zoeken op de weg, maar er wordt soms toeristisch rondgereden, of tot het einde om makkelijker te keren.

Daarom hebben we de weg een flinke opknapbeurt gegeven met een volle vrachtwagen met 23 m3 puien bovenop de weg over lengte van ongeveer 50 meter.StraatnaamBordje101426014

Om duidelijk te maken dat het geen toeristische snelweg is, hebben we nu een bordje staan: 'eigen weg, betreden op eigen risico'.

Wij hadden ons straatnaambordje nog aan een boom gebonden. Nu we ook aan de andere kant een bord plaatsen, hebben we meteen maar twee serieuze palen gekocht. Met aan de onderzijde aangelaste dwarspijpjes die er voor zorgen dat de paal ook bij storm niet gaat ronddraaien.

Samen met Jeroen heb ik de tweede paal ingegraven en bordjes bevestigd. Net een echte woonwijk. Misschien handig om bij de weg te vermelden welke huisnummers vanaf welke afslag te bereiken zijn. Nu moet Jeroen zijn huisnummer 80 nog met de hand omhoog houden.

StraatnaamBordje110409669

 

primi sui motori con e-max.it