Verenigingen02112Gisteren hebben we een bijeenkomst in onze Tuinkamer gehad, waarbij besturen van Kavelwegverenigingen in Oosterwold bijelkaar kwamen.

Verenigingen04717Er spelen vele zaken in Oosterwold die niet alleen individuele initiatieven maar ook Verenigingen treffen, en veel problemen treffen vele, zo niet alle Verenigingen. In de afgelopen jaren zijn de Verenigingen een voor een opgericht. Vooral de laatste maanden groeit het aantal bewoners en bouwers hard.

Omdat het ons zinvol leek om met Verenigingen uit te wisselen, hebben we de afgelopen maand alle Verenigingen geprobeerd te benaderen. Dat viel nog niet mee. Zo is het lijstje met verenigingen op de website MaakOosterwold.nl alles behalve compleet. Daar staan acht Verenigingen. Uit onze inventarisatie kwamen er 22 boven water!

Gisteren zijn we niet diepgaand op onderwerpen ingegaan, maar hebben we kennisgemaakt, ervaringen uitgewisseld, en onderwerpen geïnventariseerd, die we de komende tijd willen bespreken en aanpakken.

  • Dat gaat o.a. over:
  • vertragingen bij vergunningen
  • de extra bijgekomen geluidstoetsing met onduidelijkheid, ongelijkheid en vooral vertraging en kosten tot gevolg.
  • De traagheid bij de nutsen, en gebrek aan afstemming.
  • Afval ophalen en duurzaam verwerkenPanoramaVerenigingen k

Dit overleg werd door alle aanwezigen zeer gewaardeerd. We hebben een aantal onderwerpen gekozen die worden voorbereid door een paar trekkers. Hierover zullen we binnen twee maanden een vervolgoverleg beleggen.

Ook zullen we gegevens inventariseren van alle aanwezige Verenigingen en vervolgens rondsturen. Verenigingen die nog niet betrokken zijn of nieuw worden opgericht kunnen zich ook aanmelden bij Marien.

Hoe noemen we dit 'Gremium'? Uit de groep kwam de prozaische naam: Verenigd Overleg Oosterwold. VOO voor intimi.

Na afloop hebben we nog een drankje aangeboden, waarbij de informele uitwisseling gewoon doorging.

Een vruchtbare avond en mooie start van dit Verenigd Overleg Oosterwold.

primi sui motori con e-max.it