Vandaag was het zover! De eerste grote levering van de 30.000 bomen en struiken van dit jaar was vandaag! In december hadden we geoefend met zo'n 3000 boompjes, 10.000 is toch een extra maatje...

DSC 0079Het is prachtig weer. Ik kan zelfs zonder winterjas werken en heb het daarbij niet koud. Bij het begin van de dag hadden we  (naast natuurlijk Annemarie en Walter, die mee organiseren) Tjalf en Myra uitgenodigd. En dat was maar goed ook.... De bomen werden rond 9 uur gebracht door dezelfde chauffeur als in december. Hij dacht even snel met zijn kooi aap (een driewieler heftruck) uit te kunnen laden, maar nam de bocht een beetje kort. Gelukkig had Tjalf zijn "Rode hoekje terreinwagen" bij zich en kon (als Marien en ik het gewicht van de kooiaap naar voren brengen door op de vorken te gaan staan) de kooiaap los trekken. We lossen echt op de Frederik van Eedenweg. De pallets mogen tot in de middag blijven staan, zodat we rustig uit kunnen pakken. Dat levert natuurlijk de eerste komische plaatjes van de dag op!

DSC 0091

We verspreiden de pallets over de oprit, want alle bomen op de pallets moeten eerst uitgesorteerd, waarna alle bestellingen (vandaag ruim 25) kunnen worden gesorteerd. Tegen de koffiepauze is het ons gelukt om de bomen te sorteren. Inmiddels is het dan een drukte van belang! Omroep Flevoland is gearriveerd, maar ook fotograaf Theo Baart die een fotoboek over de verschillende woonmilieus in de grote regio Amsterdam maakt, is inmiddels foto's aan het maken. 

DSC 0096Na starten we met het rapen van de bestellingen. Als dat op gang is, vraagt de verslaggever van Omroep Flevoland of hij mij mag interviewen.  Voor de camera is dat best spannend. Hiernaast een link naar het interview op Omroep Flevoland. Je kunt in beeld goed zien met hoeveel mensen we aan het werk zijn.

 

DSC 0101

 

DSC 0113

 

 

 

 

Of het rapen van de bestellingen goed gaat weet je altijd pas als er aan het eind niet van alles "kwijt" is of juist overblijft. Er zijn een paar kleine foutjes, maar die kunnen we prima herstellen. Goed gedaan dus alle vrijwilligers. En als het een uur of één is rijden de eerste bestellingen het terrein af.

Dan gaan de vrijwilligers weg en eten wij nog een broodje met AnneMarie en Walter. In de loop van de middag worden alle bestellingen opgehaald. Marien plant op ons talud heel snel kruisbessen tussen de fruitbomen.

Stiekem ben ik toch wel nieuwsgierig wat de verslaggever van Omroep Flevoland er nou van gemaakt heeft. Dus om 17 uur schiet ik toch even achter de tevee....

Ik verstuur het filmpje van omroep Flevoland trots aan een aantal vrienden, waarbij Franc terecht terugappt:"... en hoe gaaf... je staat aan de 'wortel' van groenstructuren die er over 100 jaar nog steeds zijn" en precies dat is wat ons motiveert.

En ik, ik zit inmiddels voldaan op de bank en denk dat ik mijn eerste verkleuring in mijn gezicht van dit jaar binnen heb. Het was een heerlijke dag! Veel succes met planten initiatiefnemers in Oosterwold. Ik droom nog even verder over hoe mooi het wordt.

Alle vrijwilligers: dank voor jullie inzet en gezelligheid!

Hieronder nog een aantal beelden

DSC 0120DSC 0098DSC 0133DSC 0145

 

 

 

primi sui motori con e-max.it