Vandaag hebben we weer eens een grote klus geklaard. De grote kast die als een scheidingswand tussen de woonkamer en de Tuinkamer staat hebben we vandaag gereed gemaakt. Ik ben meer dan een jaar hiermee bezig geweest, van het opbouwen van de wanden, het bekleden van de wanden met douglas-houten latten, tot het maken van de dubbele openslaande deuren en kastdeuren.

Na de vakantie heb ik me gestort op het afstellen van de kastdeuren, en het aanbrengen en afstellen van het hang- en sluitwerk. De kast bestaat uit 10 kastdeuren en dubbele openslaande deuren. Omdat de deuren 2,40 meter hoog zijn, heb ik schuif-beugels met verlengd handvat gekozen, zodat ook Marie-José aan de bovenkant de schuiven kan losmaken zonder op een trap te staan.

GroteKast 0089Ook hebben we de dubbele openslaande deuren aan de Tuinkamerkant nog bekleed met dunne planken. Hiervoor heb ik geen douglas hout gekozen, omdat ik graag dun hout wilde hebben. Anders zou de deur zes centimeter dik worden. De vijf van nu is al heftig genoeg. Bovendien contrasteert het blanke hout mooi met de donkere hardhout-multiplex achtergrond in deze donkere nis.

GroteKast 214837029Een uitdaging vormde de kastdeuren boven de deur. Links en rechts konden GroteKast 223315572geen gewone vertikale scharnieren geplaatst worden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor scharnieren aan de bovenkant, zodat de kastdeuren naar boven openklappen.

Vandaag hebben we het laatste schuurwerk gedaan, en extra planken gemaakt. Daarna de enorme hoeveelheid stof schoongemaakt, en konden we de kastinrichten. Dat is maar voorlopig, want als er in de keuken en slaapkamer meer kasten komen, moeten we nog veel schuiven. Maar het schept wel veel ruimte, en daarmee kunnen we ook de andere schuren beter inrichten.

primi sui motori con e-max.it