BuurtBorrelSept18 57Afgelopen zaterdag was het weer zover: de eerste buurtborrel van de Frederik van Eedenweg na de zomer. De avond voor de buurtborrel zeggen we als bestuurders tegen elkaar: het zou toch mooi zijn als we de bankjes die we vorig jaar bij de burendag in elkaar hebben gezet, voor de winter nog een keer in de lak kunnen zetten. In deze blog kun je lezen hoe we ze maakten.

BuurtBorrelSept18 60

Ze zijn toen één keer in de lak gezet. Inmiddels zijn we een jaar verder. De bankjes doen bij bruiloften, verkrijging van de kavel en andere feestjes dienst. Dan staat er één of juist meer bankjes bij elkaar. Vooral als een kavel nog helemaal kaal is, is een bankje welkom. Nu de buurtborrel weer in aantocht is, bedenken we... wat zou er gebeuren als we een mailtje sturen en we deze (misschien wel laatste) warme dag benutten om de bankjes te schilderen? Nou in deze buurt gebeurd dan het volgende: je stuurt om 10 uur een mailtje: "wie zin heeft om een uurtje eerder wil komen, is welkom om te komen schilderen" Dan staan er om 14 uur gewoon 8 buren op de stoep. Deels met schuurmachines. Er wordt geschuurd en gelakt. Deels op onze parkeerplaats en voor de bank die bij Simon staat, loopt een groep even naar de bank....

BuurtBorrelSept18 61 BuurtBorrelSept18 67
BuurtBorrelSept18 65 BuurtBorrelSept18 71
BuurtBorrelSept18 73 BuurtBorrelSept18 75
BuurtBorrelSept18 79 BuurtBorrelSept18 80
BuurtBorrelSept18 81 BuurtBorrelSept18 86
BuurtBorrelSept18 89 BuurtBorrelSept18 90

 

En daarna: is het als vanouds gezellig! Bijna alle buren zijn er. Van oud tot jong en alles wat er tussen zit. Wat een gezellig stel! Dank aan de schuurders en schilderaars!

primi sui motori con e-max.it