DSC 0678Vanochtend keek ik tijdens de koffie uit mijn raam en zag een Aalscholver in mijn vijver zwemmen. Van dichtbij is het toch best een grote vogel. Snel heb ik mijn fotoapparaat gepakt. Iets te snel, want ik hat mijn telelens niet op autofocus staan. Dus excuses voor de matige kwaliteit. Maar het bewijs is er.DSC 0679 DSC 0686

Aalscholvers liggen diep in het water en hun veren worden nat tijdens het zwemmen. Mede daardoor hebben ze een aardige aanloop nodig om vanuit het water weer op te stijgen. De eerste keer mislukte het, en moest het beest opnieuw naar het einde van de vijver om het opnieuw te proberen. Zo vloog hij rakelings over ons terras. Weer te laat met de foto's. Maar wel super trots dat er zulke mooie dieren in Oosterwold een plekje vinden. De afgelopen tijd hebben we een ijsvogeltje al meerdere keren op bezoek gehad. En de laatste tijd zie ik ook veel Buizerds en Torenvalken. Blijkbaar is er voedsel genoeg voor ze.

DSC 0701DSC 0692In een van onze wilgen doen Hoornaar wespen zich nog tegoed aan het sap wat ze zuigen door de bast open te krabben. Vandaag zag ik echter voor het eerst wespen op elkaar klimmen. Of dat een paringsritueel is weet ik niet.

Ik zal het posten in een expertgroep voor wespen op Facebook.

 

primi sui motori con e-max.it