Ontkiemt 9478Op 22 juni stonden wij als Stichting Paradijsvogelbosje samen met Lex Roeleveld van Stichting Heg en Landschap samen in een kraam op Oosterwold Ontkiemt, het stadslandbouwplein van 2019. En het was weer fantastisch weer, net zoals vorig jaar.

Heg en Landschap stimuleert de aanleg en behoud van natuurlijke en historische beplanting in Nederland. Lex is daarvoor ook veel bezig met het oude ambacht van Heggenvlechten. Daarover heeft hij ook boeken geschreven en kan hij zeer aanstekelijk vertellen.

Ontkiemt 9481Samen met hun sponsor Yves Rocher hebben zij ook het idee van Voedselbos omarmt, en volgen zij met aandacht de ontwikkelingen in Oosterwold, omdat initiatiefnemers daar zelf beplanting van hun kavels doen. De afgelopen jaren hebben veel initiatieven meegedaan met de Boomplantactie, waarbij in totaal al zo'n 45.000 boompjes en struiken hun weg hebben gevonden naar Oosterwold.

Ontkiemt 9492Goede rede om samen een kraam op Oosterwold Ontkiemt te bemensen. Lex heeft een heuse banner en mooie platen bij zich om de kraam aan te kleden.

Ik doe het met een tafelkleedje en een aantal plaatjes van Paradijsvogelbosje.

Ontkiemt 9484Ontkiemt 9497Net als vorig jaar organiseren we weer een excursie samen met de Stadsbomerij van Johan, Stadsboederij van Tineke en wij dus, Paradijsvogelbosje. Op 13 juli vanaf 14.30 bij de Stadsbomerij. Er zijn nog een paar plaatsen over. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook ga ik weer een workshop Ontwerp je Kavelbeplanting geven. En daar is veel belangstelling voor! bijna twee lichtingen vol in Juli en in September. Alleen in September is er nog een plekje over.

Leuk ook om veel bekenden te spreken, waaronder Stadsboerin Tineke.

En wat ziet er er gezellig uit met alle kraampjes en uitstallingen. Hulde ook aan de organisatoren Arjan en Yolanda!

PanoramaOntkiemt

YvesRocher 0716Gisteren kwamen twee mensen van Yves Rocher, ja de cosmeticafirma, langs bij het Paradijsvogelbosje. Samen met Lex en Louis van de Stichting Heg en Landschap maken zij een rondrit langs projecten waar met de Boomplantactie plantgoed is verkregen, die door Yves Rocher is gesubsidieerd.

YvesRocher 0720YvesRocher 0725Omdat de aanplant van dit voorjaar nog jong is, moet je soms veel fantasie hebben om te zien wat het gaat worden. YvesRocher 0728uitsnedeOmdat wij al in 2016 onze bomen hebben geplant, zie je nu wat bijna vier jaar groeien doet met bomen en struiken. Er is een volwassen landschap aan het ontstaan, waar je tussen bomen door kunt kruipen.

En ook onze Wapperbenenbank was weer zeer in trek evenals het Amfitheater! Dat zijn uitnodigende plekjes die mensen laten zien dat je iets kunt doen in dit nieuwe landschap!

Ik heb de mensen van Yves Rocher ook toegelicht dat het Boomplantprogramma voor Oosterwold veel meer is dan een subsidiepot. Het helpt veel YvesRocher 0735initiatieven op gang om met inheems plantgoed structuur te geven aan hun Kavelbeplanting, met name ook de publiek beloopbare delen. En dat is heel belangrijk om van Oosterwold een groene regio te maken met veel biodiversiteit, en veel natuurschoon om te bekijken en van te genieten.

YvesRocher 0736YvesRocher 0738Natuurlijk heb ik ook een pleidooi gehouden voor onze aanpak die losjes gestoeld is op het idee van Voedselbos: hiermee kan je veel verschillende functies combineren zoals wonen, stadslandbouw, natuur, biodiversiteit, privacy, beschutting, waterberging, mooi uitzicht...........

De mensen van Yves Rocher waren zeer enthousiast. Lex was zeer tevreden, en hoopt dat deze bezoekronde bijdraagt aan het voortzetten van het Boomplantprogramma in de komende jaren.

Wellicht komt er dan ook weer een ronde in Oosterwold. We houden jullie op de hoogte.

primi sui motori con e-max.it