Als opmaat voor de kerstvakantie organiseerden we in de Tuinkamer van Paradijsvogelbosje Oosterwold een open podium. Een podium voor grote en kleine, ervaren en minder ervaren optredens. Leuk om met enkele nummers op het podium te staan, zonder een heel of half programma te hoeven vullen. Hiermee willen we in waarom de Stichting Paradijsvogelbosje is opgericht en de Tuinkamer is vormgegeven!

OpenPodium668 2

Het programma wordt geopend door Trio Plato. Genoemd naar het restaurant op de hoek van de repetitielokatie. Ze strijken een gezellige Haydn en Beethoven. En daarmee is het spits afgebeten. (Grap van de avond opgezocht: je mag zowel de spits als het spits afbijten).

Daarna mag ik zelf aan de bak. Ik zing onder pianobegeleiding door Marien een drietal liederen van Zemlinsky. Een tijdgenoot van Mahler, die op sprookjes achtige teksten muziek schreef. Hard op mijn duits gestudeerd, dus hopelijk was het verstaanbaar!

OpenPodium669

Na mij spelen Roos en Rutger samen op fluit en altviool een drietal korte stukken van Valdambrini.

OpenPodium673 2En daarna is Karel op Hoorn aan de beurt!

Hij speelt een stuk van Glinka waarbij hij door Laura op piano wordt begeleid.

OpenPodium675

En daarna speelt zijn zus Isolde op fluit (zo'n mooie met een slinger, omdat haar armen voor een grote nog te klein zijn)  met Laura " Rudolph the red noised raindeer. " We schuiven weer op richting het kerst repertoire waarmee we met een klein "Von Trapp koortje " met onze kinderen en Theo en Annet iedereen welkom heetten.

OpenPodium679

OpenPodium685

 

En dan is Gerda aan de beurt! Ze zingt een drietal Franse liederen.

Fauré, Saint-Saens en Hahn komen langs. Deels begeleidt door echtgenoot Ronald. Expressieve vertellingen zijn het zoals in de foto's te zien is.

 

OpenPodium GerdaEnsemble Kamer 2.04 sluit de eerste serie optredens.. Zes man en vrouw sterk zingen zij muziek passend voor de kerst uit de 16e tot de 20e eeuw.

En dan is er applaus en een gezellige pauze.

OpenPanorama3

OpenPodium709

We eten gezellig met elkaar in de pauze.  Iedereen heeft iets meegebracht. En dat is in zo'n geval altijd het lekkerste dat ze kunnen maken, dus dat was smullen geblazen. Helaas hadden we wat gedoe met de stroomvoorziening, maar dat heeft de lol niet in de weg gestaan.

En dan gaan we anderhalf uur later gezellig verder, met Ronald..... En hij licht toe hoe hij een periode elke dag Bach tot eigen stukken heeft verwerkt.

OpenPodium715

OpenPodium716Na een werk van Mompou, sluit hij af met een eigen stuk "Making Peace of Mind". En dat leidt een nieuwe wending in het programma in, omdat Ruud met zijn muziek hierop doorgaat....

 

Hij zingt in aantal songs (een cover en twee stuks eigen werk.) over hetzelfde thema!

OpenPodium717

OpenPodium728uitsnedeDe volgende beurt is voor Truus!

Leuk aan haar bijdrage is dat  je ziet dat muziek van Dowland (best oud) en Billie Holliday (20e eeuw) eigenlijk best goed bij elkaar past en tegelijk heel anders en heel erg hetzelfde is. Mooi hoor!

En dan spelen Rutger, Laura en Marien nog "Two remembrances" van André Previn. Fluit, piano en zang zetten samen herinneringen neer. 

OpenPodium733

OpenPodium739We denken toe te zijn aan de laatste kerstdeuntjes die we met ons eigen kwartet gaan gaan zingen, maar.... Dan breken Noortje en Egon in met een improvisatie (op de kerst, op wat ze horen?). Fijn om te zien hoe ze elkaar al improviserend versterken. Bijzonder!

En dan sluiten we zelf de avond af. Met een serie meer en minder bekende kerstliederen.

OpenPodium752

We hopen zo eens per kwartaal een open podium avond te houden. Vind je het leuk om zelf een keer op te komen treden? Stuur dan een mailtje, dan zetten we je op de uitnodigingenlijst en houden we je op de hoogte van de data.

OpenPanorama5 Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en een gezond begin van het nieuwe jaar!

 

primi sui motori con e-max.it