Barock 4083 1Afgelopen zaterdag hebben we met het kamerorkest Barock-Sommer gerepeteerd in de Tuinkamer van het Paradijsvogelbosje.

Dat hebben we eerder in de zomer al eens uitgeprobeerd, en nu een hele repetitiedag. De meeste repetities doen we in het Cultureel Centrum CREA in Amsterdam. Voor deze repetitiedag maken we graag een uitstapje, en het is weer een uitgelezen kans om te kijken waarvoor zich de Tuinkamer leent.

BarockSommer 4082 1Het ensemble is deze keer wat kleiner dan afgelopen zomer. 's Ochtends repeteren alleen de strijkers, omdat die zoveel noten hebben te studeren. In de middag voegen de blazers en soliste Elvire Beekhuizen zich bij de groep.

Iedereen heeft wat lekkers meegenomen voor de lunch, dus we kunnen er een gezellige dag van maken, met overvloed aan lekkers tussen de muziek door.

BarockSommer 4081Het is goed om weer te merken dat de akoestiek prima geschikt is voor deze groep. Met alle blazers erbij misschien een beetje hard. Wellicht dat we binnenkort een grote lap textiel op de kop tikken om als voor verstrooiing en demping in de ruimte te draperen.

BarockPanorama2k

Hoornist Wim toont trots zijn verzameling bochten in de natuurhoorn, waarmee hij bij ieder stuk in een andere toonsoort speelt.

Deze keer spelen we uitsluitend muziek van de zonen van Johann Sebastiaan Bach, een fantastisch en virtuoos programma.

Elvire Beekhuizen zingt prachtig in de Vauxhall songs, waarvan ik voor deze gelegenheid de muziek heb uitgeschreven in partijen, op basis van de handgeschreven partituur op internet. Dus wellicht nog een Nederlandse première?

Aan het eind van de middag kunnen we met een voldaan gevoel en een drankje erbij proosten op een mooie start van het project, waarin we twee concerten geven op 1 en 2 februari in Kampen en Amsterdam. We zijn best trots dat we dit in Oosterwold kunnen doen.     Voor belangstellenden: Zie www.Barock-Sommer.nl.BarockPanorama1k

primi sui motori con e-max.it