Hegenlandschap 0372 1Eind januari hebben we via Heg en Landschap duizenden bomen en struiken uitgeleverd. In de blog van 24 januari hebben we hiervan verslag gedaan. 

Een paar weken geleden bleek bij de organisator in Nederland van Heg en Landschap dat er nog het een en ander in voorraad was dat via hen mocht worden omgezet. Lex bood aan dat wij deze in Oosterwold konden omzetten. .

Hegenlandschap 0371 1Dus maakte Marien een post in de Marktplaats Oosterwold en hield bij wie wat allemaal wilde. 

Hegenlandschap 20200320 140417

 

Vorige week vrijdag (de dag nadat de eerste afstands Corana maatregelen werden afgekondigd) hebben we de bomen en struiken ontvangen en uitgeleverd. 

Natuurlijk hebben we daarbij afgesproken voldoende afstand van elkaar te houden. 

Gelukkig hebben we op tijd de planten gesorteerd op naam! Dat maakt het makkelijk om het een en ander mee te nemen. Maar... Er bleken nog een aantal planten extra te zijn. Dat maakte nu shoppen op enkele boompjes van een soort mogelijk. Daar hebben veel mensen gebruik van gemaakt. Wel goedkoop plantgoed maar niet een grote hoeveelheid kopen! Win win voor iedereen. Buren uit onze wijk komen gewoon met de kruiwagen winkelen En het is prachtig weer, dus iedereen kan ook goed het plantgoed tijdig de grond in werken. Oosterwold wordt steeds groener!

En wat ik zelf heel leuk vond: één van de  laatste klanten was de bakker in Oosterwold. Die zomaar vroeg of ik nog rimpelroosjes wilde. De bottels van deze rozen zijn lekker groot en lekker. Dus prima om te verwerken. We spreken af dat ik van haar dinsdag een aantal rozen overneem. Nog zo'n win-win situatie. 

En dan zijn de boomleveracties voor dit jaar toch echt wel over! 

 

primi sui motori con e-max.it