WerkdagLoes WA0007Gisteren hebben we met de bewoners van onze Frederik van Eedenweg eindelijk weer een gezamenlijke werkdag gehouden. Dat is er vanwege de Corona eerder niet van gekomen. Dat heeft ertoe geleid dat er sinds een jaar bij ons dertig paaltjes klaar liggen om geschilderd te worden en klaargemaakt als reflectorpaaltje langs de weg.

Werkdag 9194 2Ook zijn er afgelopen maanden met het natte seizoen een flink aantal kuilen in de puinweg gekomen. We hebben vrijdag een grote vrachtwagen met 34 ton puin laten komen, en die op drie plekken laten storten. De helft van de mensen is dus zaterdag aan de slag gegaan met kruiwagens en scheppen om kuilen te dichten. En voor de grote kuilen heeft Joost zijn kleine tractor ingezet. WerkdagLoes WA0002Werkdag 9187

Het nieuwe puin wordt op ietwat primitieve manier aangestampt: met de voeten, of in het geval van Jan: met de klomp. Alleen brak Jan z'n klomp! letterlijk. Vandaar dat hij vol trots zijn nieuwe glimmende klompen showt.

Gelukkig werkte het weer mee, en konden we een paar uur lekker in het zonnetje werken. Dat was zeker voor het opknappen van de WerkdagLoes WA0001breflectorpaaltjes nodig. We hebben alle paaltjes uit de weg gehaald, schoongemaakt, geschuurd, en een nieuwe laag witte verf gegeven. De kapotte reflectoren zullen we vervangen.

WerkdagLoes WA0003Werkdag 9180

Werkdag 9195

Werkdag 9169De afgelopen twee jaar Werkdag 9198 2hebben de paaltjes wel geleden onder de perikelen van bouwprojecten. Er zijn wel wat paaltjes en reflectoren gesneuveld tegen een bumper van een bouwbusje. Hopelijk zal het iets beter gaan nu bij de meeste bewoners de bouw achter de rug is.

Wat is het ook leuk om gewoon met elkaar een klus op te pakken! En omdat we allemaal buiten werken kunnen we dat prima Corona-proof doen. Daar hoort zelfs een kop koffie bij met zelfgebakken appelflappen van Edith en oliebollen van de jarige Anna! En we hebben eigengemaakte pastinaak-soep geserveerd.

Werkdag 9201

Werkdag 9206

 Werkdag 9211

 

Werkdag 9205

Werkdag 9215

Aan het einde van de ochtend hebben we alle paaltjes weer geschilderd en zijn alle kuilen van een nieuwe laagje puin voorzien. Over drie weken gaan we weer een werkdag doen, om alle reflectorpaaltjes opnieuw langs de weg te plaatsen. Zo worden we weer echt een buurtschapje!

primi sui motori con e-max.it