DSC 9745 1

Dit weekend heb ik een project afgerond, dat een lange aanloop geschiedenis heeft. In ons industriële huis waren we op zoek naar "gezellige" verlichting. Ik borduurde voort op kunstwerkjes die ik al eerder maakte met bladmuziek. Bolletjes (vooral niet zo regelmatig)  gemaakt van een vochtbestendige papiermache. Maar dan 16 en voorzien van een lampjes.

DSC 9827 1

Papier gekleurd met ecoline. Daarna van binnen of van buiten koperkleurig gemaakt. En dan heb je 16 bolletjes, maar hoe ga je ze ophangen? Ik maakte een plafondplaat die we aan het plafond hangen. Dat klinkt triviaal, maar wij kunnen niet in ons plafond boren. Dat is nl. een stalen plafond met isolatie. Gaten zijn niet te herstellen en de isolatie in het stalen dak kan niets dragen. Daarom maken we 3 sterke magneten aan de plaat waarmee we 'm aan het plafond kunnen hangen.

 

DSC 9750 1DSC 9940 1Om te weten hoe lang alle draadjes moeten zijn maak ik een proefopstelling. Tussen 2 deuren om te kijken hoe alles uithangt en welke bol waar moet. Om alles te kunnen "onthouden" krijgt elke lamp een nummer en maak ik een registratie in excell. Want... tussen de deuren hangt het recht, maar het plafond is (in twee richtingen)  schuin. Van alles moet opgeteld en afgetrokken. Maar als ik alle draadjes op maat heb gemaakt, blijkt het wel te kloppen. Toch fijn zo'n excell fetish.

 

DSC 9938 1

Dan moeten alle 16 lampjes met het centrale punt worden verbonden. Dat is een heel gepriegel en ze zijn zuinig met kroonsteentjes.... Puzzelen dus. En de kroonsteentjes moeten ook nog plat blijven zitten zodat de magneten er geen last van hebben.

DSC 9992 1

 

 

 

 

DSC 9973 1En dan is het uur u... alles zit vast, maar het moet nog in het net gehangen worden. En daarvoor moet een gaatje door de stalen balk geboord worden. Daar zagen we tegenop, maar was een eitje. En dan aansluiten.... doen alle lampjes het? Wat is het effect? Nou... zeg er maar wat van!

 

 

 IMG 20210530 151308

primi sui motori con e-max.it