foto4Deze winter houden we weer een Boomplantactie Oosterwold samen met de Stichting Heg en Landschap. Deze Stichting biedt voor een kortingsprijs een enorme hoeveelheid inheemse bomen, die ingezet kunnen worden om gemengde hagen en natuurlijke beplanting op je kavel te maken. Een mooie kans om te starten met de beplanting van je kavel in Oosterwold.

Dit is al het zevende jaar dat Stichting Paradijsvogelbosje samen met Heg en Landschap deze Boomplantactie organiseert. Op deze  manier hebben we al zo’n 110.000 bomen en struiken voor Oosterwold geleverd. Het voordeel is dat we daardoor het plantgoed op locatie in Oosterwold afgeleverd krijgen. Ook biedt dit uiteraard de mogelijkheid om onderling plantgoed uit te ruilen.

De bestellijst is informatief omdat je hier ook kunt lezen uit welke soorten je kunt kiezen. Niet alleen bomen en struiken, maar ook bessenstruiken en rozen.

boomplantactiePanorama 1Net als vorige jaren organiseren we weer een informatieavond, waarbij we belangstellenden tips geven over hoe te bestellen en hoe te kiezen. Wellicht is Lex Roeleveld van de stichting Heg en Landschap ook aanwezig bij deze avond. Wij organiseren deze informatieavond op donderdag 7 oktober om 20.00 uur. Als er maximaal 25 mensen aanmelden, doen we het fysiek in de Tuinkamer van het Paradijsvogelbosje. Als er meer aanmeldingen komen dan maken we er een digitale bijeenkomst van via MS Teams. We sturen twee dagen voor de informatieavond de link hoe je kunt deelnemen.

foto17Wij vragen iedereen die belangstelling heeft om te bestellen om uiterlijk 6 oktober een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij ook aan of je wilt deelnemen aan de informatieavond. Dat is niet verplicht. Als je bijvoorbeeld vorig jaar al hebt besteld, en je wilt een aanvulling, kan je ook alleen de bestelling invullen. Alleen als je je per mail hebt aangemeld sturen wij je een bestelformulier toe. De bestellijst moet op vrijdag 22 oktober 2021 weer bij ons binnen zijn. Er zijn dit jaar minder bomen beschikbaar. We nemen de bestellingen op volgorde in behandeling.

Levering zal in overleg met de leverancier plaatsvinden, maar waarschijnlijk in januari in een vorstvrije periode. Dit is tevens de beste periode om planten in rust te kunnen planten. 

NB: gebruik NIET de bestellijst die op de website van Heg en Landschap staat. We gebruiken in Oosterwold een aangepaste bestellijst. Bestellijsten van Heg en Landschap kunnen we niet in behandeling nemen, en die kunnen ook niet op locatie worden afgeleverd.

En niet onbelangrijk: de informatie avond is ook heel leuk. 

De soortenlijst (geen bestellijst) kan je hier downloaden.

We zijn benieuwd hoeveel nieuwe en oude Oosterwolders er dit keer weer meedoen. Vorig jaar waren het er bijna 100. Oosterwold wordt steeds groener!

Hopelijk tot volgende week donderdag 7 oktober!

primi sui motori con e-max.it