Vandaag zijn we echt begonnen met het Oosterwoldkoor. Eerder hebben we een kennismakingsbijeenkomst en repetitie gehad, en ook hebben we al stemtesten met de zangers gehouden. We werken nu in twee weken naar een kleine presentatie toe op zondagmiddag 22 april. De groep bestaat uit 12 zangers, plus Marien als dirigent.

We hebben een programma samengesteld met negen werken, waarin we veel verschillende stijlen kunnen uitproberen, van oude muziek tot volksmuziek en spirituals. We zingen klaagzangen, het aanroepen van de vrijheid, over een zwaluw als geliefde, het Liefelycke Mey. En een eigen koorbewerking van een fantastisch lied van Purcell: Musick for a while. Kortom alle onderwerpen die we ook in Oosterwold tegenkomen.

Oosterwoldkoor070

Vanochtend zijn we begonnen om 10 uur met koffie, koekjes, en lekker buiten inzingen. Met geweldig voorjaarsweer. Heerlijk ook om met openslaande deuren in de Tuinkamer te repeteren, met uitzicht op de bloeiende Perzikboompjes.

Oosterwoldkoor073We hebben vooral goed en intensief gewerkt aan alle muziek, met veel nieuwe noten en al zoveel mogelijk aandacht voor de koorklank en muzikaliteit.

Oosterwoldkoor105Oosterwoldkoor107Een voordeel van zo'n repetitiedag is dat je uitgerust aan de repetitie begint, en een dag lang de tijd neemt om aan muziek te werken.

Zo wordt je ook een groep. Dat blijkt al snel in de pauzes, waar we gezamenlijk snoepen van collectieve koekjes, salade, drankjes, en natuurlijk genieten van de zon. Oosterwoldkoor082Daar past natuurlijk ook een groepsfoto bij. Onze dochter Irene was graag bereid om foto's te maken. Zowel op de groepsbank naast onze Tuinkamer, als in het amfitheater in aanbouw. Dat biedt gelijk gelegenheid om te dollen.

En onze dochter vertrouwt ons toe dat het al goed klinkt. Dat belooft veel voor de komende repetities en presentatie op 22 april.

Oosterwoldkoor092

Oosterwoldkoor101 

 

 

 

 

primi sui motori con e-max.it