FeestjeJanKooy3380aAfgelopen vrijdag heeft Jan Kooy zijn verjaardag gevierd met een concertje van zijn Vocaal Octet Kamer 2.04 onder leiding van Rene Domen.
Jan vond zijn sta-caravan niet geschikt voor zijn verjaardag, dus hij heeft ons gevraagd of hij van onze Tuinkamer gebruik kon maken. Onder onze ideeën van een multi-functionele ruimte valt zeker het houden van concertjes, dus we hebben graag ingestemd met zijn voorstel.En daarmee wordt het ons eerste concertje in de Tuinkamer.

FeestjeJanKooy0198Jan stuurde uitnodigingen naar al zijn kennissen en ook in de facebookgroep van Oosterwold.

Jan heeft zich goed voorbereid. Hij huurde 50 klapstoeltjes, Een buffet met zelfgemaakte soep, veel soorten brood, kaas, taart en drankjes completeerde het geheel.
Wij moesten uiteraard de Tuinkamer leegvegen, want doorgaans is het een klus ruimte. We zijn nu bezig met kastdeuren naar de bergruimte, dus het was ook bijzonder voor ons dat we de houten wand, al is het provisorisch konden sluiten. Dat maakt veel uit voor het zicht.
's Middags hebben we met Jan de ruimte ingericht. En dan is het wachten op de gasten.
Die moesten eerst een hindernis nemen, want het was juist rond een uur of zes 's middags plotseling mistig geworden. En vooral bezoekers uit Amsterdam zijn dat niet gewend. Een aantal hebben er ook achter op het erf van de boer naast ons gestaan, voordat ze door Jan telefonisch naar onze Frederik van Eedenweg werden gedirigeerd.
Terwijl de eerste bezoekers binnendruppelden vanaf een uur of zes, kwamen er even na acht uur nog een aantal groepjes, en toen zat de Tuinkamer ineens vol!

(tekst verder onder de foto's)

 

 

 

 

FeestjeJanKooyPanorama3

FeestjeJanKooyPanorama5

FeestjeJanKooyPanorama1

Jan kon met zijn Octet inzingen in de kleine woning. Toch handig, een gespitste woning!
Octet Kamer 2.04 bracht een programma met Kerstmuziek, en een paar bijpassende stukken in de kerstsfeer.

FeestjeJanKooyPanorama2

 

We sluiten het concert toe door de jarige met ons allen toe te zingen.


Voor ons was het ook heel leuk om de akoestiek van de ruimte te horen. En dat werkte heel goed uit. De stemmen mengen goed, en de zangers vinden het zelf ook prettig om te zingen. Je hoort voldoende geluid terug komen uit de ruimte, en je kunt elkaar goed horen.
Na afloop werd er met een drankje erbij nagepraat, en met een kleine kring liep de nazit tot in de kleine uurtjes.
Het lijkt ons super als de Tuinkamer komend jaar nog een paar keer ruimte kan bieden aan concertjes en repetities. Hopelijk met het nieuwe Oosterwold Koor, Verjaardag en feestjes erbij. Kom maar op, Oosterwold!

FeestjeJanKooy0209
FeestjeJanKooy0216 FeestjeJanKooy0216
primi sui motori con e-max.it