We hebben sinds de start van onze bouw twee jaar zonder afvalcontainers geleefd. Daarom moesten we uiteraard afval tijdens de bouw naar het Recycleperron brengen, en voor het gewone afval van met name papier, glas en plastic konden we terecht op het brengparkje bij Nobelhorst.
Maar dat is natuurlijk niet een permanente oplossing. Afgelopen maanden is een werkgroep Oosterwolders actief gaan zoeken naar een oplossing voor Afvaldiensten. Er zijn offertes opgevraagd bij particuliere dienstverleners, en we zijn ook met de gemeente in gesprek gekomen.
AfvalContainer084Onze wijk ligt direct aan de Paradijsvogelweg, en we de Vuilniswagens rijden al over de Paradijsvogelweg om het afval bij de woningen aan het einde op te halen. Dus daarom stelde de gemeente voor om bij initiatieven langs de bestaande wegen containers, ofwel kliko's te plaatsen.
AfvalContainer087Voor het Tureluurveld is het ingewikkelder, omdat de Containers dan waarschijnlijk op privé terrein moet worden opgehaald. En dat is nog niet een-twee-drie geregeld.
AfvalContainer22 200603Buurvrouw Marjon heeft de werkgroep getrokken, en zij regelde ook een informatieavond afgelopen woensdag 22 maart in de Burgerzaal in het Stadhuis. Daar is voor iedereen toegelicht hoe ver het nu staat, en wat er te kiezen is voor individuele initiatieven en voor Verenigingen. Marjon, hulde, en bedankt.
AfvalContainer162Bij onze wijk moeten er nog wel opstelplaatsen worden gemaakt. Gelukkig biedt de gemeente aan om de opstelplaatsen te maken aansluitend op de afslag, met stelcon platen. Omdat er door de Nutsbedrijven ook leidingen langs de afslag worden aangelegd, kunnen we met de gemeente regelen, dat de opstelplaatsen aan de kant van de afrit komt als de leidingen.
Er is nu een flink pleintje gemaakt. Vanavond hebben we voor het eerst de container voor papier klaargezet. Ruimte genoeg, zo te zien. Aangelegd op de groei van de wijk. Fingers crossed, of ie ook geleegd wordt.

primi sui motori con e-max.it