Vanochtend zijn de hulpdiensten op bezoek gegaan bij drie Kavelwegen. Wij mochten met de Frederik van Eedenweg het spits afbijten.

De bijeenkomst kwam tot stand op inititiatief van de brandweer, en gebiedsregisseur Ivonne heeft een bezoek bij drie kavelwegen en hun Verenigingen gearrangeerd, met de GGD en politie erbij, en naast Ivonne nog twee mensen van de gemeente. Dus was het kwart over negen plotseling druk met fel gekleurde en gestreepte wagens op onze Kavelweg.

Hulpdiensten395Vervolgens hebben vier bewoners van onze wijk met de diensten in de Tuinkamer van het paradijsvogelbosje bij een kop koffie van gedachten gewisseld.Hulpdiensten388

Aanleiding was de onduidelijkheid voor de hulpdiensten waar ze moeten zijn als er een oproep komt.

Gelukkig is er in de tussentijd bij veel wijken e.e.a. veranderd. Net als bij ons staan er eigenlijk overal straatnaambordjes. En waterleverancier Vitens stemt zelf met de brandweer af waar de hydranten (brandkranen) komen.Hulpdiensten397

Maar de navigatiesystemen van de hulpdiensten blijken de meeste wegen van Oosterwold nog niet te kennen. Bovendien helpt de systematiek van huisnummers niet mee aan het vinden van huizen. De gemeente zal deze systematiek in ieder geval ook delen met de hulpdiensten.

HulpdienstenPanoramaOnze brandkraan is pas aangelegd, dus die lag er keurig bij. Wij voelen als Vereniging wel een verantwoordelijkheid dat de brandkranen bereikbaar blijven, en Hulpdiensten402niet overgroeid raken of onder de klei worden gestort.

Tenslotte waren er wel wat vragen over hoe hard je mag en kan rijden over de wegen van Oosterwold. Er is bij ons inderdaad af en toe wel een hobbeltje. Maar, dat moet me van het hart: Heel Almere ligt vol met hoekige drempels, waar de hulpdiensten niet met vijftig kilometer per uur overheen kunnen. Het lijkt erop dat de huidige situatie niet zorgwekkend is, en dat een vinger aan de pols, en af en toe een kopje koffie met de wijkagent een prima vooruitzicht biedt.Hulpdiensten399

En wij zullen er naar streven dat iedereen een duidelijk leesbaar huisnummer aan de weg heeft, zodat vooral de bezorgdiensten niet dolend rondrijden.

Hulpdiensten404Als Google Maps nu eens de moeite zou nemen om onze weg op te nemen, wordt het pas echt handzaam.

Aan het einde van het overleg bij ons ontstond wel enig rumoer, omdat de wagens van de hulpdiensten nogal pontificaal op de weg geparkeerd stonden, en de buren en Gert-Jan Bon er voor de aanleg van de weg niet door kon. Sorry allen. Het was even improviseren.

primi sui motori con e-max.it