Vissen235uitsnedeVorige week heb ik voor mijn verjaardag nieuwe vissen gekregen. Vorig jaar had ik ook tien blauwe windes gekocht, maar die hadden we na de eerste maanden niet meer gezien. Dus groot was mijn verbazing toen ik een maand geleden licht oranje vlekjes in het water zag. Alsof er een bos wortelen in de vijver lag. En zowaar de windes waren er nog. Eerst zeven in getal. En wonder boven wonder: de blauwe windes leken wel goudwindes geworden. Er was weinig blauw meer aan. En ik kon mijn geluk niet op toen ik afgelopen week in het zachte avondlicht alle tien windes aan de oppervlakte kon tellen. Dat is toch een soort magie. Waar waren die alle tijd gebleven?

Vissen253

Maar onze vijver is groot genoeg voor wat meer vissen, dus we hebben tien Elritsen en vijf sneepjes en vijf extra blauwe windes gehaald bij Almeer Plant. Dat is het enige tuincentrum dat ik in de omgeving ken, waar ze een redelijke sortering vijverplanten hebben.

Vissen258

 

 

 

Vissen257

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissen268

 

 

 

 

Vissen269

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissen276

 

 

Vissen268

 

 

Goud Elritsen kleine visjes, die ook niet groter dan een centimeter of acht worden. Sneep kan wel groter worden. Het is een soort Karper. We gaan het zien. Ze zouden bij voorkeur draadalg eten. Dat is er voorlopig genoeg.

Je koopt vissen in een afgesloten plastic zak. Die moet je eerst gesloten in de vijver laten drijven, en er daarna wat vijverwater bijgieten. De vissen zijn uiteraard wat beduust van de reis, en moeten met lichte dwang en drang uit de zak in de grote buitenwereld worden geleid. Nu maar een paar foto's maken, want anders zie ik ze een jaar lang niet. Maar dat ene momentje als je ze weer ziet, denk je: mijn vijver leeft!

primi sui motori con e-max.it