DSC 0575

Deze week zijn we de eerste zaadjes van dit jaar weer aan het verzamelen. We verzameken vooral zaadjes die aan bepaalde biotopen bijdragen. 

Komende zaterdag is de markt "Oosterwold ontkiemt" en wat is er dan leuker om ook bij te dragen aan de diversiteit aan planten in Oosterwold. Zo kan iedereen die een kleine bijdrage aan de Stichting Paradijsvogelbosje Oosterwold een zakje zaadjes uitzoeken. Natuurlijk zolang de voorraad strekt. 

Bij het zoeken naar een goede manier om zaadjes te verpakken ga ik op zoek naar een handige manier om zandzakjes te maken en stuit daarbij op het volgende vouwinstructie die ook voor anderen toepasbaar is.  Wat vooral handig is, is dat je om ze in elkaar te zetten gaan lijm nodig hebt. 

En ja dan verzin ik natuurlijk dat die zakjes er aardig uit moeten zien... Dus ga ik op de computer lopen klooien. En het resultaat is best aardig geworden, al zeg ik het zelf. 

Op de zaadjes zetten we wel een naam, maar geen zaai-instructie. Die kun je vinden op:De pagina zaai- en bloeikalender op deze site (onder landschap). Die kun je natuurlijk ook gebruiken voor je eigen zaadjes!

 

 

DSC 0577DSC 0578

primi sui motori con e-max.it