Afgelopen zaterdagmiddag werd het Stadslandbouwplein gehouden onder de naam Oosterwold Ontkiemt.
Het kan haast niemand ontgaan zijn, en in ieder geval was voor je gevoel heel Oosterwold aanwezig.
Met een groepje Oosterwolders die actief zijn met hun Stadslandbouw hebben we het evenement voorbereid. En hulde aan Arjan Dekking en Yolanda Sikking voor de organisatie. Tineke van de Stadsboerderij heeft haar enorme en gloednieuwe schuur ter beschikking gesteld. En het erf is zo groot als een dorpsplein. Zo voelde het ook met al die marktkraampjes. Misschien is dit wel de enige ruimte in Oosterwold die je als een dorpsplein kunt inrichten.
Ontkiemt73En we hebben ook geluk met het weer! Eerst een beetje wind, maar daarna kwam de zon.

Ontkiemt14uitsnedeWe hebben vanuit ons project Paradijsvogelbosje een kraam ingericht samen met Lex Groeneveld van Stichting Heg en Landschap. We hebben samengewerkt om de bomenplantactie Oosterwold op te zetten waarbij we dit voorjaar 31.000 bomen en struiken over Oosterwold hebben verspreid. Voor Lex ook een mooie gelegenheid om met veel Oosterwolders zelf kennis te maken. En je hebt inderdaad snel een goed gesprek: iedereen is geïnteresseerd, loopt met plannen rond, of wil inspiratie opdoen.

 

Ontkiemt25Samen met Eveline Stilma van Innoplant heb ik een korte workshop gehouden over Ontkiemt32uitsnedeVoedselbos en Permacultuur voor Oosterwold. We vulden elkaar mooi aan: Eveline heeft veel ervaring met Voedselbos en Permacultuur, en ik kon toelichten hoe dat past bij Oosterwold.
Want in Oosterwold willen we veel verschillende dingen doen op onze kavel. Wonen, landbouw, natuur, publieke ruimte inrichten, recreëren, kinderen opvoeden, biodiversiteit vergroten, en een mooi landschap maken, toch??
Eigenlijk bestond mijn bijdrage uit plaatjes: telkens één sheet voor OntkiemtTelefoon63één functie, wat we kunnen of willen doen in Oosterwold. 

Ontkiemt53In de kraam heb ik van alle thema's en functies in Oosterwold een foto uit het Paradijsvogelbosje opgeprikt, om de mogelijkheden voor inrichting van Stadslandbouw volgens Voedselbos ideeën toe te lichten.
En op een invulformulier met stappenplan konden bezoekers vast een Ontkiemt22begin maken met hun eigen workshop kavelontwerp.

Uiteraard waren er veel meer kramen, met uiteenlopende thema's rond Stadslandbouw: Bijen houden, met onze verre buren Hajo en Daphne, schapen van Floris en Akke, Biologische planten van Jacqueline, Fruitbomen van Johan; Almeerse weelde, en Almeerse bierbrouwerij. Om er maar een paar te noemen.
Wij gaan in augustus en september weer een cursus houden : Ontwerp je kavelbeplanting, en de intekenlijst is meteen vol! Ik verheug mij erop.
We hopen over twee weken, op zaterdagmiddag 7 juli nog een excursie te houden, langs het Paradijsvogelbosje, de Stadsboerderij met Tineke en de Stadsbomerij met Johan. Er hebben zich mensen ingeschreven, maar er is nog plek, dus wie mee wil, moet even een mailtje sturen.
Al met al een heerlijke, hartverwarmende middag. Zeker voor herhaling vatbaar. Hieronder een fotoverslag. Met dank aan Irene en Lex voor foto's van de workshop.Ontkiemt17

Ontkiemt20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontkiemt23

 

 

 

 Ontkiemt26

Ontkiemt59

 Ontkiemt64

 Ontkiemt71

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontkiemt16

 Ontkiemt75

 

 

Ontkiemt78

  

OntkiemtTelefoon12

 

OntkiemtTelefoon20

 

 

OntkiemtTelefoon43

 

OntkiemtTelefoon58

 

 

 

 

 

 

 

 

primi sui motori con e-max.it