Op twitter wordt de hashtag #justanotherdayattheoffice gebruikt als mensen willen laten zien hoe leuk hun werk is. Nou heb ik een hele leuke baan, maar ja daar gaat deze blog niet over. Na een overvolle week vorige week, kan ik deze week een dagje rustig aan doen en de nodige dingen thuis doen. Another day not at the office dus...

20180627 211805

En wat doet een mens in Oosterwold dan zoal? Nou allereerst komt Mick langs om zijn nieuwe bedrijfsauto opnieuw van een binnenwerk te voorzien. Mick is reislustig fotograaf en heeft een kist in zijn auto, met een bed erop. De oude bekisting, die hij bij ons had opgeslagen, past in zijn nieuwe auto, maar natuurlijk nooit precies.

20180627 211809

Dus daar klust ie vandaag gezellig aan.

20180627 212911 En ik, ik ontferm mij over de bessen... De zwarte bessen en de rode bessen zijn rijp. De rode bessen nog niet allemaal, want daarvan hebben we drie of vier soorten staan, die speciaal niet allemaal tegelijk rijp zijn. ..

jametiketten5De zwarte bessen staan deels in ons bos (zo durf ik het langzamerhand te noemn), dus die moet ik her en der opzoeken. De rode bessen staan allemaal in de boomgaarden, dus die vind ik makkelijk. Totaal oogst ik zo'n 4 kilo bessen. Daarvan maak ik 3 soorten jam, vries ik bessen in en eten we vandaag pannekoeken met bessen. Ook zitten er bessen in de salade en snoepen we er aan tafel van.

20180627 220836Met het invriezen van de bessen ben ik nog niet helemaal klaar. Daar heb ik namelijk een trucje voor. Ik maak een lade in de vriezer leeg en leg een zak op de bodem. Daar spreid ik de bessen op uit. Is de laag "vol" (de bessen mogelijk elkaar niet echt raken) dan volgt nog een plastic zak en spreid ik opnieuw de bessen uit. Over een dag of twee zijn de bessen bevroren en doe ik ze in een bakje. De bessen vriezen dan niet meer tegen elkaar aan. Zo kun je precies zoveel uit je doosje halen als je nodig heb en beschadigen je bessen niet bij het ontdooien.

De drie soorten jam krijgen natuurlijk allemaal hun eigen etiket. Ook daarin word je behendig als je het vaker doet.

Kortom: another day not at the office!

 

primi sui motori con e-max.it