Vanmiddag zijn tien mensen op bezoek geweest voor een excursie bij het Paradijsvogelbosje. Dit was een uitvloeisel van het Evenement Stadslandbouwplein Oosterwold Ontkiemt. Daar hebben wij samen met de Tineke van de Stadsboerderij en Johan van de Stadsbomerij een intekenlijst voor een excursie gemaakt.

Wij hebben regelmatig rondleidingen op onze kavel. Maar meestal gaan die over de wijze van ontwikkelen in Oosterwold, en niet over de inrichting van Stadslandbouw en ontwerp van de kavelbeplanting. Daarom vond ik het leuk om nu specifiek op die beplanting en stadslandbouw in te gaan.

ExcursieStadsLandbouw15Wij richten onze kavel in volgens ideeën van Voedselbos. Dat geeft ons de mogelijkheid om de grote delen publiek toegankelijk groen en natuur in te richten op zo'n manier dat het ook voedsel oplevert, in de vorm van noten en bessen.

ExcursieStadsLandbouw30

ExcursieStadsLandbouw23

De groei van de tuin is nu in het derde seizoen en ondanks de droogte laat de tuin zien wat voor oerkracht er in de planten zit. Ik moest dus ook nog wat planten wegknippen om de groep door de paden te leiden.

ExcursieStadsLandbouw27uitsnede

We hebben ook onze Tuinkamer nog even laten zien, want voor ons is stadslandbouw en Voedselbos niet alleen het planten van bomen maar ook het verbinden van natuur met de omgeving, en het verbinden van mensen in activiteiten die het landschap en de natuur ten goede komen, zoals Workshops Composteren en Fruitbomen Enten zoals die afgelopen maanden in de Tuinkamer zijn gehouden.

Na een uurtje verplaatste de groep zich naar de Stadsboerderij en vervolgens de Stadsbomerij. (met dank voor de foto van Guido Kerssens).

 

primi sui motori con e-max.it