GroeneSpeld6447Vandaag waren we bij de uitreiking van de Groene Spelden in de Stadskas.
Wij hebben Lex Roeleveld van de Stichting Heg & Landschap genomineerd, omdat hij met zijn persoonlijke bijdrage en met de Stichting Heg& Landschap de boomplantactie Oosterwold van 2017 en 2018 mogelijk heeft gemaakt. Afgelopen winter hebben we gezamenlijk meer dan 31.000 boompjes en struiken verspreid onder Oosterwold initiatieven. GroeneSpeld6454Daarmee levert Stichting Heg& Landschap een bijdrage aan het ontwikkelen van een Groen Landschap in Almere Oosterwold, en ook in vele andere gebieden in Nederland. Met de focus op heggen vlechten en behoud van hagen en houtsingels benadrukt hij bovendien de culturele meerwaarde het groene landschap in Nederland. Op het evenement Oosterwold Ontkiemt in juni hebben Lex en ik ook samen een kraam gedeeld om informatie over kavelbeplanting met inheems plantgoed toe te lichten.

GroeneSpeld6475Dit keer kwam wethouder Jerzy Soetekouw om de genomineerden toe te spreken, en hij had met alle kandidaten een leuk gesprek, waarvoor hulde! Het is iedere keer bijzonder hoeveel gemotiveerde mensen elkaar via de evenementen van Growing Green City ontmoeten.
Mede daarom is de groepsfoto met de nieuwe Groene Spelddragers ook een vast ritueel geworden.GroeneSpeld6462
GroeneSpeld6464Na afloop konden we nog een Lokaal Biertje drinken en een versnapering van Sprinkhaan proberen. Meer bijzonder dan smakelijk, maar knapperig was het wel?

Dat brengt ons ook op plannen voor het komende plantseizoen. Stichting Heg & Landschap heeft aangegeven niet zoveel plantgoed beschikbaar te hebben als vorig jaar. Maar er is zeker ruimte voor aanvragen. Daarbij zal iets selectiever gekeken worden naar de toepassing van het plantgoed. Van alle aanvragers wordt verwacht dat een toelichting wordt gegeven, waarbij de inrichting van publiek toegankelijke ruimte met gemengde hagen, bosschages en voedselbos initiatieven voorrang zullen krijgen. Vanaf morgen in op de site van Heg & Landschap de plantlijst beschikbaar. 

Dringend verzoek van Lex is om de aanvragen voor Oosterwold niet rechtstreeks naar Heg& Landschap te sturen, maar via dit gezamenlijk initiatief.

Net als vorig jaar organiseren wij ook een informatieavond voor initiatiefnemers die belangstelling hebben om hun kavel komend plantseizoen te beplanten met inheemse bomen en struiken. Naast de Stichting Heg& Landschap zullen we ook aandacht besteden aan leveranciers van fruitbomen en andere bijzonder plantgoed, en suggesties aan de hand doen voor het ontwikkelen van een plantschema.
Voor deze informatieavond is woensdag 7 november uitgekozen, aanvang 20.00 uur (Inloop vanaf kwart voor acht) locatie: De Tuinkamer van het Paradijsvogelbosje: Frederik van Eedenweg 6 Almere.
Opgeven voor deze informatieavond kan met een email en vermelding van naam en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld ook als je eventueel met meer dan één persoon komt. Dan kunnen we rekening houden met de aantallen.

We zijn benieuwd naar de belangstelling, we maken er vast een gezellige avond van.

 

 

 

primi sui motori con e-max.it