DSC 0719Eén van onze dromen voor het huis, de ruimte, een plek om mensen te ontvangen, was ook een plek waar je "gekke projecten" kunt uitvoeren. Nou is het bouwen van een huis met je eigen handen voor veel mensen "gek project" genoeg. Bij ons moet er gek genoeg dan toch weer iets bovenop. Dus... hoewel het huis nog niet klaar is, ben ik al een tijdje bezig met een verlichtingsproject.

Van katoen gedrenkt in verdunde watervaste houtlijm wond ik om een strandbal een bol. Als de katoen droog is kan je voorzichtig (!) de strandbal eruithalen. Zo had ik drie ballen gemaakt deze winter, maar het project was gestokt. Zo hingen de ballen al een tijdje in de ruimte.

DSC 0721

 

 

 

DSC 0724

 

 

 

 

 

 

Tot....

ikdeze zomer in Frankrijk een enorme strandbal kocht. hij heeft denk ik een diameter van 80 centimeter... Ik kocht een aantal klossen henneptouw en drenkte dat in de houtlijm. Per bal ben je 2 bussen lijm verder, maar dan heb je ook wat.

In elk van de bollen wind ik een ander draadje mee... in de ene een groene, in de andere een blauwe en in de derde een paarse gebreide dikke draad. En dan lijkt het ineens wat... Ik kijk nog een naar mijn eerdere bollen, wijzig daar een en ander aan en maak nog een kleintje erbij. Dan heb ik drie grote en vier kleine bollen.

Dus ben ik gisteren begonnen hier fittingen in te maken. En lampjes in te hangen.

Profisorisch hangen we ze op. Maar we sluiten ze nog niet aan.

 

DSC 0727Van onderen ziet het er dan zo uit!

Vandaag was een dan met wonderlijke klussen. Want de lampen hangen met magneten aan het plafond en moeten met twee stekkers in schakelstopcontacten komen....

Dus komt menigmaal een lamp naar beneden, volgt een hartgrondige *-)()*** vloek, die in de wijde omtrek te horen moet zijn geweest. En aan het eind van de middag ga ik een beetje mismoedig koken. Drie grote lampen aangesloten, maar opnieuw kwam er wat naar beneden.. (best onhandig zo'n hoge trap tussen die lampen).

Na het eten klust Marien nog even verder. Dan komt hij weer even binnen. Buurvrouw Marjon heeft gevraagd of we nog een taartje voor Thomas komen eten. Dat doen we.

Als we naar huis lopen zegt Marien... "ik moet je nog wat laten zien" En ik durf het niet te vragen, maar....

ze hangen!

DSC 0730En ze branden....

DSC 0734 en ze kunnen schakelen........

DSC 0734kleine lampen

DSC 0735grote lampen

DSC 0736

en vol verlicht van onderen!

IMG 20181021 184705053

Op sommige projecten ben je soms heel trots! En dank Marien, dat je alles hebt weten aan te sluiten!

Dus beetje veel plaatjes van deze ballerigheid, dat moet je me maar vergeven!

primi sui motori con e-max.it