Deze week stond in het teken van het verwelkomen van nieuwe buren. 

201811nieuweburen0047

Vorige week passeerde de acte bij Edith en Jan. Afgelopen vrijdag werd hun kavel ingemeten door de dienst Geo. Daar zouden ze ook zelf bij komen kijken.

Dus dit was het moment om weer een vlag ter verwelkoming neer te zetten. Dat doen we als bestuur van de vereniging Frederik van Eedenweg. Eigenlijk is het vooral wie tijd heeft om 'm neer te zetten.

Op vrijdag zetten we één van de buurtbankjes die we meer dan een jaar geleden met elkaar maakten, op de kavel van Jan en Edith. In de verte zien we Jan en Edith al met hun dochter en haar ouders staan. 

Het verplaatsen van het bankje is toch altijd spectaculair.

Net als het effect van het plaatsen van het bankje: Het bankje staat nog niet of de familie zit er met z'n drietjes op.

201811nieuweburen0051uitsnede2

En als je dan inzoomt zie je duidelijk de blijdschap op hun gezichten.

201811nieuweburen0051Na het plaatsen van het bankje wordt het gezelschap voor koffie bij buurman Jeroen uitgenodigd. Wij klussen even door en laten de vriendelijke uitnodiging aan ons voorbij gaan.

 

201811nieuweburengfi

's Middags zetten we aan de andere kant van de wijk de vlag voor Alie en Michel neer. Zij hebben op vrijdag hun grond verworven, maar komen op zaterdag hun eigen (natuurlijk veel belangrijker) vlag plaatsen.

201811nieuweburen0063

201811nieuweburen0066Een vlag na de Hof van Eeden... de tuinkruidenkwekerij die Alie gaat starten. En ook van hen maken we een uitsnede van de blijdschap.

201811nieuweburen0069

En daar eten we dan een lekkere vlaai op!

Welkom allemaal!

Enne... we zijn inmiddels over de helft!

 

 

 

primi sui motori con e-max.it