AMFITHEATER 20171001 184803De foto hiernaast is van deze zomer. Toen we trots waren op het begin van het amfitheater. Je kon in twee lagen zitten. We hebben er met het Oosterwoldkoor gezongen. Het voelde al als heel wat. Inmiddels was er een fietsenhok gebouwd en hebben we zand naar het amfitheater gelopen. Inmiddels is de plek niet meer zo makkelijk bereikbaar, dus moeten we kruiwagen voor kruiwagen zand brengen.

20181230 161242 001Links zijn we net begonnen met het stapelen van de nieuwe stenenrij. Op de achtergrond zien jullie de (lelijke) achterkant van het betonnen fietsenschuurtje.

Het bouwen van het amfitheater is vanaf het begin onze droom geweest. Daarom hebben we in het eerste jaar dat we in Oosterwold zaten stenen uit tuinen in Almere gehaald. Alle stenen zijn dus hergebruikt.20181231 150614 001

We rijden deze week vooral als het mooi weer is, (en dat was het een aantal keer!) de stenen die voor het huis staan naar het theater. De schelpenpaadjes zijn daarmee flink ingelopen met zware kruiwagens! En elke keer leggen we er een laagje bij. Ook met de wilgentenen vlechten we de laatste gaten in de gevlochten achterkant (onze stiekeme doorsteek) dicht.

En dan heeft Marien een briljant idee om het fietsenhok (waar het beton en isolatieplaten aan de achterkant gewoon lelijk zijn) mooi te verpakken.... We zetten rondom stammetjes tegen de schuur. De stammetjes komen (tegen betaling) uit het bos van Staatsbosbeheer waar het Houthakkergilde zieke Essen verzaagt. En dat maakt in het aanzien echt een heleboel uit:

DSC 7437

Overigens doet het sedumdak van de schuur het prachtig!

En waar ik ruim een half jaar met een vet blokkerende schouder kampte, kan ik eindelijk weer sjouwen en slepen. En dat voelt wel heel fijn!

DSC 7445 uitsnedeEn alsmaar stapelen we door en zie je het theater echt vorm krijgen.

De bovenste ring van het theater wordt aan de achterkant niet door zand versterkt (het zand was namelijk op) We hadden wel genoeg stenen, dus maakten we de muur lekker dik, zodat ie een eigen stabiliteit heeft.

DSC 7447En dan zijn we toe aan de laatste stenen: We fotograferen het leggen van de "laatste steen"

DSC 7498DSC 7512En we zijn best trots dat het nu dan toch echt een feit is: Het amfitheater is klaar!

Heerlijk! Letterlijk zelf je droom bouwen. Nu moeten de wilgen weer mooi uitlopen. Ze leven allemaal nog. Dus over een paar maanden zitten we rondom in het groen!

En dan moeten we maar eens over de programmering van het amfitheater gaan nadenken. Suggesties zijn welkom.

Pfff: nu douchen en lekker naar binnen!

DSC 7502 uitsnedeDSC 7501

primi sui motori con e-max.it