DSC 6338Vorig jaar, de laatste vrijdag van september, hadden we bezoek van de Amerikaanse fotograaf Andrew Moore en zijn Londense collega Laurence Dutton, die speciaal naar Oosterwold kwamen om de ontwikkelingen hier te fotograferen. We waren zeer groots dat ze juist bij ons kwamen fotograferen. Yolanda Sikking (communicatie Oosterwold) was erbij om een en ander te begeleiden. Daarom mocht ze ook poseren op de foto.

Andrew Moore staat bekend om het fotograferen van landschappen.

De heren maken foto's, staand op een geleende ladder (ja die heb je in de bouw), maar ook met een drone.

DSC 6331

De concentratie waarmee ze samen kijken, is mooi om te zien.

Het maken van foto's is echt een kunst. In de foto's wordt niet gefotoshopt, dus wat je niet wilt zien, moet ook echt niet in beeld liggen....  We hebben wel her en der dingen buiten beeld moeten sjouwen... Such is life...

DSC 6346uitsnede

We mochten niets vertellen over het bezoek, dus daarom hebben we er in september niet over geblogd. De foto's zouden voor een nummer over vernieuwing in steden komen.

Dat nummer kwam deze week uit. We stonden er niet in helaas. Dus toch maar even contact met de fotograaf gezocht. Jammer, maar helaas.

Gelukkig stuurde hij ons wel een aantal mooie foto's. En ik vind Marien als fotograaf creatief. Bij de foto's zaten toch een aantal nieuwe gezichtspunten. Een fotograaf die dit landschap wil laten zien aan de rest van de wereld kijkt kennelijk anders naar een plot als de onze dan wij zelf. Ik vind dat wel spannend. 

Wat daarnaast leuk is, is dat nu aan het begin van de lente het landschap net weer groen begint te worden. Deze foto's zijn in het tegengestelde deel van het jaar gemaak. Het is leuk om te zien hoe overdadig het landschap in de zomer was.

 soWfrYW.jpeg

 

 

 

 

 

7si 45em.jpeg

 Spannend doorkijkje over de vijver.BBiRTtCa.jpeg

 Staat Marien op of naast het dak?

9bDYgfbC.jpeg

Typisch een foto die deze (typische) Oosterwolder zelf niet zou maken. (maar zoals we hem wel herkennen ;-)

iuZHw v4.jpeg

 Spannend landschap ontvouwt zich tussen de bomen.

Htwyr2EV.jpeg

 En typisch Nederlands (denk ik...) een fietsenstalling voor de deur!

ossW1uLM.jpegMarjon poseert ook bij het theedrinken. En als ze wegloopt, heeft ze nog een conversatie met Andrew over..... wooden shoes.....

DSC 6352Endat levert in de serie een foto op....

hoak9MLt.jpeg

Andrew Moore: dank voor jullie bezoek en het toesturen van de foto's.

De foto's waar Andrew en zijn assistent op staan zijn gemaakt door Marien Abspoel. Voor de overige foto's gaan de credits naar Andrew Moore.

 

 

primi sui motori con e-max.it