omloopbaarheid69Eerder heb ik weleens geblogd over en een oproep geplaatst om goede omloopbaarheid in het zonnetje te zetten. Vandaag wil ik zelf een speeltuin in het zonnetje zetten.

locatie speeltuin

Vier buren in onze wijk hebben namelijk op een hoek tussen hun kavels een klein speeltuintje gemaakt. Op de kaart hiernaast zie je de locatie met een ster aangegeven. 

Het realiseren van het speeltuintje was simpel (zeggen deze buren). Je spreekt af een speelplek te maken en iedereen zet aan speeltoestellen neer wat nodig is.

omloopbaarheid92En het ziet er heel leuk uit vind ik. Er is een duikelstang twee wipkippen, een kinderbank/klimtoestel (dat hebben we als buurt eens op een burendag gemaakt), een autoband om door te klimmen en een schommel. Als je er dan met elkaar ook nog een heuvel maakt.... is de lol voor kinderen compleet! En naast het speeltuintje is een trapveldje met twee doeltjes, zodat ook een balletje getrapt kan worden. omloopbaarheid76

En als je dan op zondag aan de wandel bent, blijkt ook buurman Ron een omloopbaarheidspad (scrabble woord?) door zijn wijngaard in aanleg te hebben aangelegd. We lopen er gezellig over naar huis.

Dus het wordt langzamerhand wel wat met die omloopbaarheid!  

 

 

primi sui motori con e-max.it