vergaderen met cultuurscoutVorige week zaten wij, Marien Abspoel en Marie-Jose Deckers, samen met Cora Mulder en Emile van Pelt  bij cultuurscout Noortje Braat om de tafel. Reden voor het gesprek was dat we wilden brainstormen over het opzetten van  een Gluren bij de buren Oosterwold (optredens door buurtbewoners in huiskamers in de buurt). Gaandeweg het gesprek buitelden de ideeën over elkaar heen. Wat kunnen we  met cultuur in  brede zin allemaal in Oosterwold doen? In Oosterwold zien we zoveel creatieve mensen, dat het toch mogelijk moet zijn om hen ook in Oosterwold ruimte en een podium te bieden. Eigenlijk ook  omdat we niet zomaar in een doorsnee wijk willen wonen. Dat weten we en dat willen we ook  laten horen en zien!

Ideeën als: series optredens, architectuurwandelingen, fietstocht langs zelfbouwers in Oosterwold, tentoonstellingen en nog veel meer kwamen op tafel. Het kan allemaal, maar misschien niet allemaal tegelijk en misschien ook niet allemaal door dit kleine clubje georganiseerd.

We willen niet alleen denken, we willen gewoon doen! We besloten daarom te starten met een eerste aanzet om mensen de gelegenheid te geven aan te sluiten, samen verder te denken.

 

Dus: we maken van vijf jaar Oosterwold een cultuurfeest: Oosterwold Midzomer op 21 juni 2019

In juni 2014 meldden de eerste initiatiefnemers zich bij de gebiedsregisseur Oosterwold. Dat is dit jaar vijf jaar geleden. Dat willen we in Oosterwold vieren met een aantal optredens tussen de schuifdeuren op de avond van midzomer. Voor, door en met Oosterwolders. Als locatie stellen we het amfitheater van het Paradijsvogelbosje Oosterwold beschikbaar. Bij slecht weer kunnen we uitwijken naar binnen. Laten we de hele avond nemen. Als de aanwezigen een hapje en/of drankje meenemen en een aantal mensen/groepen/bands/.. bereid zijn een kort optreden te verzorgen, kunnen we samen nadenken over wat we allemaal nog meer in Oosterwold zouden kunnen laten zien of laten horen.

Wil je jezelf aanmelden voor een optreden? Dan hopen we binnenkort (bij voorkeur voor 10 mei) van je te horen. Mailadres in de poster hieronder.

presentatie 5 jaar oosterwold

Wij hebben er zin in! Jullie ook? Groet van Cora en Emile, Marien en Marie-José

primi sui motori con e-max.it