RandjePurren620

Afgelopen week hebben we niet alleen het terras, erf en de voortuin aangepakt. We hebben ook een puzzeltje opgelost met de glazen ruiten van de grote woning. Omdat de woning helemaal schuin is ontworpen, zijn de rechthoekige ruiten ook schuin in het huis gezet. Daardoor lopen ze ook aan de vloerkant schuin, en steken ze gedeeltelijk voor de betonnen vloer langs naar beneden. Dat is van buitenaf geen mooi gezicht. Dus willen we dit voor het zicht veranderen naar een horizontale lijn, gelijk aan het vloerniveau.

RandjePurren621Daarvoor hebben we al enige tijd geleden Cortenstaal hoekprofielen laten maken. Maar omdat er isolatie tegen de fundering aan zit, kan dat Cortenstaal niet strak langs de ruiten staan. Dus hebben we besloten om de profielen op zo'n zeven centimeter afstand van de ruit te zetten. Daarvoor moest ik eerst met een houweel wat puin uit het terras weghakken, zodat de profielen op de juiste hoogte komen. Met houtjes steunen we de profielen zodat ze parallel aan de beglazing komen. 

RandjePurren636RandjePurren635Omdat we geen zand of schelpen direct tegen de ruiten willen stoppen hebben we een strook isolatieschuim tegen het glas aangebracht. Mede om de isolatie van de vloer optimaal te maken, heb ik met pur-schuim de bodem van deze ruimte ingevuld. Het is met pur-schuim altijd maar afwachten hoe dat uitgroeid. Op een paar plekken moesten we het pur-schuim afsnijden tot net onder het vloerpeil. Daarna een klein laagje zand erop. En tenslotte: een randje schelpen bovenop het zand, zodat het randje tegen het glas er hetzelfde uitziet als de rest van het RandjePurren650erf. Samen met het Cortenstaal ziet het er nu best strak uit.

Als er binnenkort een paar regenbuien vallen dan spoelt het zand van de schelpen en worden ze nog helderder van kleur. Dan nog een keer de ramen RandjePurren857wissen.....

Toch weer een zeer zichtbaar onderdeel van het ontwerp uitgewerkt.DSC 0145

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

primi sui motori con e-max.it