Wat ik mooi vind nu we drie jaar landschap hebben gemaakt en het groen begint uit te groeien, is dat plekken in het Paradijsvogelbosje zo'n verschillend karakter beginnen te krijgen. Waar ruim 3 jaar geleden het land een vlakke akker was, zien we nu een veelheid aan milieus, functies, zones of zo je wilt, kamers. En dan is het mooi dat je rozen echt uitgroeien tot een mooie heg. 

En als je huis voor een groot deel klaar is, ontstaat soms ook ruimte voor wilde ideeën. En als je die dan snel kunt realiseren is dat helemaal leuk. In onze laatste blog lieten we zien hoe we schelpen op ons erf legden. De schelpen worden begrensd door cortenstaal. Dat was deels staal dat over was, maar deels kwamen we ook nog te kort. Dat hebben we deze week bijbesteld. We hadden 7 stroken nodig. Maar 10 stroken was goedkoper dan 7 stroken.... Daar vinden we wel een doel voor zeiden we tegen elkaar. Nou dat doel is er. 

2019 doorkijkjes11Ergens deze week zei Marien de kamers in het landschap wel mooi te vinden, maar ook verbinding tussen die ruimten te willen. Zonder het landschap echt heel wezenlijks te veranderen. Dus... maak ik ramen in de heggen rondom onze woning. 

Van de overgebleven stroken cortenstaal. Door er cirkels van te maken!

Dat lijkt best simpel: je boort gaatjes in de uiteinden, buigt een beetje en schroeft ze met bouten aan elkaar. Zo simpel is het eigenlijk ook, maar toch ook niet... Cortenstaal is 2mm dik toch ook nog best een beetje stug. Dus we moeten m met z'n tweeën naar elkaar buigen en vastzetten. Daarna moet er nog wat hardhandig gemodeleerd worden. En dan moet je verzinnen hoe je m in de heg gaat vastzetten. Wat het staal is niet heel zwaar, maar te zwaar om aan een paar rozentakken te binden. Ik sla dus twee paaltjes in de heg en schroef daar de cirkels aan vast. 

2019 doorkijkjes16

 Maar dan komt het echte werk, want de rozen moeten om de doorkijkjes heen gemaakt worden. Een stekelig werkje, maar wel dankbaar. De cirkel rechts is het doorkijkje naar de boomgaard. Vanuit de voortuin naar de moestuin zijn er twee heggen. Dus ook twee doorkijkjes!

2019 doorkijkjes13

En daar hoort natuurlijk een spelletje met de fotograaf bij: 

2019 doorkijkjes23Je zou je bijna een Alice in Wonderland gaan voelen! Het cortenstaal moet natuurlijk nog mooi oranje worden, maar dat is in een paar weken gepiept!

Gisteren heb ik ook de oprit van schelpen voorzien. Wij vinden dat het daarmee nog mooier wordt. 

DSC 0066En in de voortuin is het pad inmiddels ook uitgebreid (wat natuurlijk moet als je je tuin groter maakt.) 

2019 pad in de voortuin03Hier is Marien  gisteren zoet mee geweest.

2019 pad in de voortuin072019 pad in de voortuin10En dan zien het pad en de doorkijkjes er zo uit! je kunt het in het weelderige groen bijna niet zien. 

2019 doorkijkjes25

 

primi sui motori con e-max.it