midzomerOosterwold9222 001Afgelopen vrijdagavond is een droom van ons in vervulling gegaan. En daarmee hopelijk een begin van een lange reeks herhalingen.

En ja, hoe breng je daar verslag van uit... Nou vooral met foto's. Maar ook een filmpje. Dus blijf kijken, lezen en luisteren.

Rond zeven uur stroomt het lekker vol. Van de buurtborrel die we ervoor hielden, waren nog enkele hapjes over. Dus wie had moeten haasten om er op tijd te zijn, kon nog een stukje pizza naar binnen werken.

Maar toen was het op naar het theater! Dat dat was ineens afgeladen vol!

Tegen de dichte wilgentenen achterwand is het echt heerlijk zingen.

Omdat we over alles best zenuwachtig waren, beten we zelf de kop af. Dat gaf ons de gelegenheid om iedereen welkom te heten. Maar dan waren we ook van een deel van de zenuwen af!.

Hoewel we als twee koppels al jaren madrigalen zingen, was optreden er nog weinig van gekomen en spannend.

MidzomerOosterwold 0566uitsnede 001

midzomer hoog0614

Daarna was het woord aan de heren Berkhout (team Oosterwold) en Dijkhuis (gemeente Almere) die met ons mee terug keken over de vijf jaar dat initiatieven nu Oosterwold vorm geven met hun ideeën, plannen en investeringen.

MidzomerOosterwold 0560uitsnede 001

Fijn om samen een balans op te maken van de waarde die het voor vele Oosterwolders heeft om binnen het concept dat de gemeente heeft gekozen, dromen te kunnen realiseren. En daarmee bijzondere plekken aan het Almeerse plaatje toe te kunnen voegen. En zoals we deze avond hebben ervaren: bijzondere mensen naar Oosterwold te trekken.

MidzomerOosterwold 0575uitsnede 001Panorama 2 001Nadat wij klaar waren met zingen, kwam PYR , speler in het berenhol van de Speelwildernis trommelend uit het bos te voorschijn. In de Oosterwoldse tijd, noemen we hem Bart Corduwener en woont hij (uiteindelijk) aan de andere kant van het bos. Hij gaf een mooi inkijkje in de avonturen waar hij grote en kleine kinderen in meeneemt!

MidzomerOosterwold 0576uitsnede 001

 

En dan is het tijd voor Sangdrangh.

Sangdrangh is het ensemble van waarin Cora en Emile onze mede-organisatoren, zingen. Nederlandstalig, maar gebaseerd op klassiekers, vaak 16e eeuws, maar ook gemengd met meer recente klassiekers.

Door de goede verstaanbaarheid, leuke arrangementen en toch de aankleding, was het leuk om naar te luisteren. Fijn dat ze in de tweede helft nog een keer terugkomen!Midzomer 9296 001

Midzomer 9268 001En dan is het tijd voor pauze. Ik ben zelf verbaasd over dat het nog altijd niet donker wordt.

We doen wat praktische mededelingnen (als de mogelijkheid om digitaal te betalen via de knop "bijdragen" in het menu, zodat er geen gedoe met kleingeld is)

Panorama 1 001

 

 

In de pauze lopen we terug naar de Tuinkamer. Een wandelingetje door de overdadige tuin. (we hebben wel zes keer gesnoeid afgelopen week. Theatergasten zijn kieskeurig... ;-) Het amfitheater ligt zo dat voorzieningen als electriciteit en water, makkelijk doorgetrokken kunnen worden, maar waarbij je wel een flink rondje moet lopen...

En dan start na de pauze het optreden van Kamer 2.04. Dit niet voor het eerst optreden bij het Paradijsvogelbosje. De vorige keer was alleen binnen.

Panorama 14 001De foto geeft een fijne indruk van de beslotenheid en ruimte van het theater.Panorama 10 001

Opnieuw kijken en luisteren we daarna naar Jos Bregman. In het dagelijks leven BoomButler in de stadsboerderij Vliervelden. Hij neemt ons mee in het door-leven van de laatste Beginbos Es. Wij kunnen daar als publiek aan bijdragen. En velen nemen daarom een deel van deze es mee naar huis.

En dan volgt nog een optreden van Sangdrangh.

En het hoogtepunt van de avond is wat mij betreft het Oosterwoldlied dat Sangdrangh samen met de aanwezigen ten gehore bracht. En dat gelukkig door Sander is opgenomen. Dank voor het toesturen.

En Oosterwolders laten zich de kans natuurlijk niet ontzeggen om IETS ZELF TE DOEN.. Gelukkig maar.

En wat zou het leuk zijn als dit het begin van een serie concerten is. Dus wie ideeën heeft: wees welkom!

 

Panorama 11 001

Panorama 6 001

 

Panorama 3 001

Panorama 5 001

 

 

 

Panorama 4 001Panorama 7 001Panorama 8 001

 

 Ons feestje bleef ook in de media niet onopgemerkt. Omroep Flevoland schreef het volgende:

omroep flevoland midzomer 2019

primi sui motori con e-max.it