DSC 3947 kVandaag zijn twee stagiaires begonnen bij het Paradijsvogelbosje: Hester en Tijmen. Zij studeren aan de Aeres MBO in almere. Ze zochten een stage. Hoewel we eerder studenten van de Aeres Hogeschool hebben ontvangen om dieren en planten te inventariseren, was deze vraag voor een stage van 200 uur onverwachts voor ons.

Daarvoor moeten we ons ook laten erkennen als leerbedrijf. Na een aanmelding kwam een medewerker van deze Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Heel verwarrend afgekort als SBB. Ik dacht dus eerst dat ik met Staatsbosbeheer sprak.  Maar nee. Na dit gesprek was erkenning geregeld. In een kennismakingsgesprek hebben we een aantal taken gekozen.

DSC 3948 kVandaag hebben we ook een rondleiding gedaan over de kavel.

Er staan nu zelfs nog een paar bloemen te bloeien: Beemdkroon en Morgenster. En de eerste Hazelaar staan met stuivende katjes al weer te bloeien.

DSC 3949 kHet is voor ons ook stimulerend om een aantal klussen op te pakken en de meerwaarde voor de stage te zoeken.

We hebben Hester en Tijmen uitgenodigd om de komende weken zelf ook een blog te schrijven, dus dan worden jullie binnenkort op de hoogte gesteld van de vorderingen. Welkom Hester en Tijmen en wordt vervolgd.....

primi sui motori con e-max.it