WerkdagPaaltjes 9472b

Vandaag hebben we weer een werkdag gehouden voor onze Frederik van Eedenweg. Nadat we drie weken geleden kuilen gevuld hebben en de paaltjes geschilderd, was het nu tijd om de paaltjes weer opnieuw langs de weg te plaatsen. Daarvoor moesten ze eerst uitgemeten worden: om de elf meter. Eduard had een touw van elf meter meegenomen: reuze handig. Ook moeten we een beetje improviseren omdat er uiteraard 26 inritten zijn, waar je geen paaltje kwijt kunt. Dan moet je een beetje schuiven.

WerkdagPaaltjes 9479WerkdagPaaltjesEduardAls we de paaltjes hebben uitgelegd, kan een andere ploeg beginnen met ingraven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is een wens van de Vereniging om de paaltjes dichter langs de weg te plaatsen. Maar dat WerkdagPaaltjesAlbertbetekent wel dat je veel puin tegenkomt als je gaat graven. Vandaar dat ook de houweel eraan tepas komt, naast de spades, grondboren, voorhamers en slaghouten. Een hele klus dus, en het was dus maar goed dat er een flinke ploeg op de been was gekomen. Als iedereen een stuk of vijf paaltjes in de grond werkt, dan staat de weg vol.

Het weer dreigt wel, maar het blijft gelukkig droog en rond het middaguur zitten de paaltjes erin. Komende week zullen we met een paar mensen de reflectoren op de paaltjes schroeven, en hebben we weer een duidelijk gemarkeerde weg. Toch fijn als je in het donker over een onverlichte kavelweg rijdt. De paaltjes schitteren je tegemoet. 

WerkdagPaaltjes 9481Marie-José heeft weer voor de catering gezorgd, met een kruiwagen vol met thermoskannen, kopjes en paaseitjes. We worden creatief van die Corona-regels.

Dank allemaal en het was weer gezellig. 

WerkdagPaaltjes 9482

WerkdagPaaltjes 9483

WerkdagPaaltjes 9488

WerkdagPaaltjes 9480 2

WerkdagPaaltjes 112323

 WerkdagPaaltjes 9489

primi sui motori con e-max.it