StartWeg 2328Vandaag zijn de wegwerkzaamheden begonnen om de definitieve bestrating aan te leggen. Een mijlpaal voor de Frederik van Eedenweg, waar we jarenlang naar uit hebben gezien. Een paar weken geleden hebben we met de landmeter al de weg opnieuw opgemeten (in ligging en hoogte) en 'verklikt' op paaltjes langs de weg.

Daarna hebben we met de aannemer Erik Brouwer Bestratingen het hoogtepeil voor de aanleg vastgesteld. De weg wordt enigszins bol gelegd, zodat de weg goed afwatert naar beide bermen. Het werk is ingedeeld in vijf etappes van ieder zo'n 100 meter lang, zodat de woningen zo veel mogelijk bereikbaar blijven.

StartWeg 2331Vanochtend vroeg zijn de afzettingsborden al aan beide kanten van de weg gezet. Aan het begin van de weg om aan te geven dat de weg verderop is versperd, en een echte afzetting waar de werkzaamheden worden uitgevoerd.

StartWeg 2336Vanochtend ook nog de brandweer gebeld en van tevoren een schema toegestuurd voor bereikbaarheid voor de hulpdiensten. Het hoort er allemaal bij.

De Frederik van Eedenweg krijgt bestrating met betonklinkers, en aan weerszijden kunststof grastegels. De bouwers met voorman Jaap en Nick beginnen met het uitzetten van de opsluitband die straks de klinkers op hun plek zal houden. Er moet worden uitgegraven omdat die band hoog is en dieper komt te liggen dan het huidige niveau van de puinweg.

StartWeg 2341Tegelijk met de weg zal de aannemer alle inrittenStartWeg 2338 voor de 26 woningen aanleggen. Dat is stuk voor stuk maatwerk, maar krijgt toch een uniforme uitstraling. Het is ook nodig omdat de inritten uiteraard niet over de grastegels zullen rijden. In die inritten wordt de bestrating doorgetrokken.

Het worden spannende tijden. Als het met dit prachtige weer kan,

StartWeg 2340

knijpen wij in onze handen. En de wegwerkers kunnen ook goed uit de voeten. We zijn op weg! en wordt vervolgd.

 

primi sui motori con e-max.it