SaharaZandMJ2Wat was het fantastisch weer de afgelopen weken! Daarvan heeft onze aannemer van de bestrating van de Kavelweg zeker ook geprofiteerd. Maar wij zeker ook, terwijl het voorjaar ontwaakt in het voedselbos.

Zon betekent uiteraard ook meer energieopbrengst van de zonnepanelen. En gratis opwarming van de woonkamer en Tuinkamer door de instralende zon.

Maar rond 17 maart hoorden we al op het weerbericht, dat er Saharazand zou neerdalen. Dat konden we goed merken. Eerst aan de glimmend zwarte kas die ik met onze zoon Roy aan het bouwen ben, en die er 's ochtends uitzag alsof er iemand met een oranje-oker spuit had rondgezwaaid. Maar ook de zonnepanelen lagen bedekt met een laag stof.

SaharaZandMJDaar heeft Marie-José een remedie op verzonnen: een dweil op een telescoop stok. Daarmee is ze op het dak geklommen, en kon ze net het hele vlak van de zonnepanelen bereiken.

SaharaZand 2729SaharaZand 2734Bij het kleine huis mocht ik de zwabber bedienen, want daar zijn de zonnepanelen drie lagen hoog, en dan kan ik net iets verder reiken met mijn armen. Met de ladder erbij lukt het dan net.

Dat scheelt voor de opbrengst van de zonnepanelen vast een slokSaharaZand 2738 2 op een borrel. Hoewel ik hoorde dat er deze week al weer Saharazand neerdaalt. Maar wellicht ook weer een buitje.

primi sui motori con e-max.it