DSC 3189 1 3

Vandaag kwam het bericht dat Adri Duivesteijn is overleden. Ik ga niet een necrologie schrijven. Dat is aan anderen. Toch wil ik bij zijn overlijden stilstaan. 

DSC 3198 1 2

Met Adri heb ik gewerkt aan de groei van de stad Almere. Hij was een founding father van het beeld van de stad dat een volgende groeispurt gaan maken. Vanmorgen dacht ik aan het overleg dat we 10 jaar geleden samen met (toen) minister Plasterk hadden. We maakten Lelystad mooie financiele afspraken maakten waar de stad nog lang plezier van heeft.Toen was al bekend dat ie een paar weken later in Almere zou stoppen. Daar speelde zijn gezondheid een belangrijke rol in.

Maar wij kennen 'm ook in de rol van de zorgzame ouder over een goed plan: Oosterwold. Als geen ander geloofde hij in de kracht van mensen die hun eigen ideeën ontwikkelen, hun eigen omgeving scheppen. Hij wist ook dat dit tot heel nieuwe vormen en ideeën kan leiden. Visionair, maar ook zorgzaam. Want van hem kwam ook altijd de vraag: Lukt het? Het was lastig hë? Maar ook: je kunt het! 

Dankbaar voor alles wat je voor de stad hebt betekent! En voor hoe persoonlijk je daarin kon zijn. 

We wensen Liesbeth en de kinderen alle kracht om je te blijven herinneren. 

Wij herinneren je met de foto's van je bezoeken met PvdA vrienden Rick van der Ploeg en Felix Rottenberg. Met alle founding fathers en mothers van Oosterwold en met founding fathers van Almere. En van al die keren dat je even je hoofd met om het even wie je hoofd achter de deur liet zien! Dank originele denker, die door ruiten en riemen ging om voor hele gewone mensen hun woonwensen uit te laten komen. Dank!

20170330 marienenadri

20170330 mjenadri

 

 

foundingfathersandmothers 0321foundingfathersandmothers 0312DSC 3201 1 4

VAARWEL ADRI!

 

 

primi sui motori con e-max.it