24 februari was het weer zover! Er was weer een Paradijsvogelpodium. Het podium van september was alweer te lang geleden! Voorafgaand aan de avond eten we met elkaar. Een potluck waarbij iedereen iets te eten en/of te drinken meebrengt. Een zoete inval is het dan. Her en der nog wat oefeningen op het laatste moment. Zo kruipen vriendinnen en achternichtjes Maud en Irene nog even samen in het kleine huis. Auto's worden niet alleen bij ons maar ook bij Eduard en Zilla geparkeerd.

2402paradijsvogelpodiumPan4

2402 paradijsvogelpodium005 1En dan gaat de deur van de Tuinkamer nog even dicht. Ook ik loop nog even met Marien wat door. Onverwacht komt Matthieu binnen met zijn accordeon. De sfeer zit er snel in.

En na een lekkere soep, salades, brood, toost, smeersel en 2 toetjes, schenken we koffie en thee en gaan we om 20 uur van start.

2402 paradijsvogelpodium018 1

De alt van ons kwartet is ziek, dus daarmee kunnen we niet openen. Daarom bijt ik zelf het spits af samen met Marien. Spannend om Allerseelen van Strauss dat ik vorig jaar met mijn kamerkoor Victoria zong, nu alleen te zingen.

2402 paradijsvogelpodium021 1

Dan zijn Wilma en Josien aan de beurt. Op piano en klarinet spelen zij uit opera's van Bizet en Mozart en daarna Ierse volksmuziek. Behalve samenspelen blijken ze ook voor elkaar te denken, horen we in de onderlinge opmerkingen.

2402 paradijsvogelpodium031 1

 Dan improviseren Cora en Ileine met een rode neus. Op de foto zien we de fascinatie voor de camera.

Dan neemt John ons mee naar de Winterreise van Schubert.

Daarna speelt hij viool in het (ad hoc) strijktrio met Marien (altviool) en Maud (cello), dat Carolien begeleidt. Ze zingt en zij spelen 2 prachtige liederen van John Dowland.

2402 paradijsvogelpodium049 1

M2249070

Net voor de pauze laat ik accordeonist Mathieu inbreken op het programma. We zetten gezamenlijk "De klok van Arnemuiden" in. Gelukkig nam Mathieu ons mee in de tekst! En dan is het pauze!

2402 paradijsvogelpodium086 1

Irene en Maud zingen twee "volksliedjes" kondigen ze aan.

Het tweede lied "Ik hou van mij" van Harry (zij noemen m Herrie) Jekkers kwam heel erg binnen. En zo leuk dat deze achternichtjes elkaar hier en hiermee vinden!

Dan is Christof aan de beurt. Die laat zien dat zo'n podium een fijne stok achter de deur is om ook zelf weer liedjes te schrijven. Zingen over waar je blij mee bent, het spelen met dino's en het kijken naar beeldschermen. We herkennen wat ie zingt. En zijn nieuwsgierig naar meer.

2402 paradijsvogelpodium104 1

2402 paradijsvogelpodium118 1

Opnieuw kijken de dames met hun rode neuzen nieuwsgierig de zaal in.

En dan is het de beurt aan Quatuor Antran om de avond af te sluiten. Dit saxofoonkwartet zou in september al optreden, maar toen lag de helft van het kwartet ziek op bed. Nu sloten ze de avond af! En hoe!

Het was weer een fijne avond!

Het volgende Paradijsvogelpodium is op 15 juni 2024.

Wil je uitgenodigd worden als publiek of om op te treden stuur een mail naar: info <  AT  >  paradijsvogelbosje.nl

2402 paradijsvogelpodium124 1

2402 paradijsvogelpodium122 1

primi sui motori con e-max.it